Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niclas Ingmanin auraama parkkipaikka saa kiitosta pilkkijöiltä – "Yleensä auraamalla täytetään pilkkijöiden parkkipaikat, jottemme pääse jäälle"

Pilkkiminen: Sipoonjoesta nousee hyvin kuhaa ja Nickas Ingmanin ansiosta pilkkijät nauttivat kalasaaliista vaivattomasti Ingmanin sillan kupeessa.

Massbyssa asuva Niclas Ingman pitää huolen siitä, että alueen pilkkijät pääsevät Sipoonjoelle kalastamaan. Viime vuosina hän on aurannut Ingmanin sillan edustalle parkkipaikan pilkkijöitä varten. Parkkialue on pienempi kuin kesäisin samalla paikalla oleva parkkipaikka, mutta tyhjää parempi.

– Pilkkijät eivät tee kenelläkään mitään pahaa, joten voin ihan hyvin auttaa heitä, jotta he pääsevät parkkeeraamaan, Ingman sanoo.

Hän ei myöskään halua, että kalastajat jäävät autoillaan jumiin joen varrelle. Mahdollisuus jumiin jäämiseen on, sillä lunta on paljon.

– Yhden kaverin vedin traktorilla penkasta pois, kun hän oli jäänyt autollaan sinne, Ingman sanoo.

Hän aloitti auraamisen alueella heti kun lunta tuli. Talvisin on muuten mahdotonta ajaa alueelle eikä kapean Söderkullantien varteen voi jättää autoa. Pilkkijät eivät ole kiitäneet Ingmania parkkipaikan tekemisestä, mutta miehen ollessa auraamassa pilkkijät ovat jo joella kalassa, eikä heidän kanssaan tule juuri kuulumisia vaihdettua. Ingman kuitenkin uskoo heidän olevan kiitollisia. Parkkipaikalla on parhaimmillaan ollut samaan aikaan 17 autoa. Tällöin siellä oli täyttä, vaikka kesäisin sama alue vetää noin 30 autoa.

Miehen mukaan he pilkkivät suhteellisen lähekkäin, eli jos jotain tapahtuu, niin kaveri on näkemässä ja auttamassa. Yksinäisiä pilkkijöitä Ingman ei ole joella nähnyt.

Yhden kaverin vedin traktorilla penkasta pois.

– Kukaan ei onneksi ole pudonnut jäihin eikä toivon mukaan tule putoamaankaan, hän sanoo.

Joelle pilkkimään tulleet Miika Qvintus ja Esa Haikarainen sanovat joesta nousevat hyvin etenkin kuhaa. Parkkipaikasta he ovat kiitollisia, vaikka sen takana oleva henkilö oli heille täysi mysteeri.

– Se on todella hyvä asia, yleensä tehdään toisin päin eli auraamalla täytetään pilkkijöiden parkkipaikat lumella, jottemme pääse jäälle, Qvintus sanoo

– Ihmiset osaavat onneksi myös parkkeerata eivätkä tuki tietä muilta käyttäjiltä, Haikarainen sanoo.

Kaksikon mukaan jäälle uskaltaa, kun se on tarpeeksi vahvaa, eli ainakin 10 senttiä teräsjäätä. Pilkille lähtiessä mukaan kannattaa ottaa kaveri, lämmintä vaatetta sekä naskalit kaulaan.

– Tässä on noin 30 senttinen teräsjäätä ilman pehmeitä kerroksia, joten jää kestää erittäin hyvin. Tänä vuonna on ollut harvinaisen vahvat jäät, Haikarainen sanoo.

Miesten mukaan pilkille pääsee tänä talvena vielä maaliskuun lopulla, ellei välissä ole erittäin lämmin ja sateinen vaihe.