Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talman hiihtokeskuksessa koronan muunnosepäily – vierailijoita pyydetään hakeutumaan testiin, vaikka oireita ei olisi

Yhdellä Sipoossa Talma Ski -laskettelukeskuksessa paikalla olleella henkilöllö on todettu koronavirustartunta, jonka epäillään olevan virusmuunnosta.

Näin ollen hiihtokeskuksessa tiistaina 2. helmikuuta, lauantaina 6. helmikuuta ja maanantaina 8. helmikuuta vierailleet ovat mahdollisesti altistuneet koronavirusmuunnokselle.

Sipoon kunta kehottaa lähettämässään tiedotteessa kaikkia kyseisinä päivinä Talma Skin sisätiloissa käyneitä hakeutumaan koronavirustestiin. Testiin on syytä hakeutua, vaikka ei olisikaan mitään koronavirukseen viittaavia oireita.

Kunnan tiedotteen mukaan altistus on voinut tapahtua hiihtokeskuksen sisätiloissa, kuten lipunmyynnissä, varustevuokraamossa tai ravintolatiloissa.

Lisäksi hiihtokeskuksessa käyneitä pyydetään tarkkailemaan oloaan tarkasti 14 päivän ajan lähtien siitä päivästä kun on vieraillut Talma Skissä. Kunnan ohjeistuksen mukaan testiin tulee hakeutua välittömästi, jos mitään lieviäkään oireita ilmenee.

– Testiin tulee hakeutua välittömästi, jos mitään lieviäkään oireita ilmenee. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettävän, kunnes hiihtokeskuksessa käynyt on saanut negatiivisen testituloksen ja mahdolliset oireet ovat ohi, tiedotteessa ohjeistetaan.

Muuntunut koronavirus leviää helpommin, mutta on taudinkuvaltaan samanlainen kuin ei-muuntunut koronavirus.

Sipoolaiset voivat varata ajan itse verkossa Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001.

Muualla asuvia pyydetään hakeutumaan oman asuinkuntansa kautta testaukseen. Uudenmaan kuntien asukkaat helsinkiläisiä lukuun ottamatta voivat varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/.