Koronarajoitukset pysyvät yhä tiukkoina – Sipoo peruu kaikki kunnan tapahtumat maaliskuun loppuun asti

Sipoo jatkaa tiukkoja rajoituksia koronaviruksen torjumiseksi maaliskuun loppuun saakka. Kuvituskuva. Ulla Yliherne

Tiukennetut rajoitukset ja suositukset koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi jatkuvat Sipoossa näiltä näkymin ainakin maaliskuun loppuun asti.

Sipoon kunta kertoo tiedotteessaan, että se on päättänyt jatkaa kaikkia tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia 31. maaliskuuta saakka.

– Tartuntamäärät ovat jatkaneet nousua Uudellamaalla ja Sipoossa. Nyt olemme tartuntamäärissä samanlaisessa tilanteessa kuin marras–joulukuun tartuntahuipun aikaan. Samaan aikaan virusmuunnokset lisäävät tilanteen vakavuutta, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo tiedotteessa.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa maaliskuun loppuun asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa.

Aikuisten ryhmäharrastuksia suositellaan edelleen keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa. Alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa voi järjestää rajatusti ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lukiot jatkavat viime viikolla alkanutta vuorotteluopetusta.

Sipoon opisto järjestää etäopetusta siltä osin kuin opetusta on järkevää järjestää etänä aiemmin sovittujen poikkeusten lisäksi.

Kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi pidetään avoinna, mutta nuorisotiloissa asioivilta edellytetään kasvomaskin käyttöä iästä riippumatta.

Kunta kertoo tiedotteessa peruvansa kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet maaliskuun loppuun ja kehottaa myös muita järjestäjiä noudattamaan aluehallintoviraston määräyksiä yleisötilaisuuksista.

Myöskään yksityistilaisuuksia, kuten perhetapahtumia, ei suositella järjestettävän.

Lue myös: Koronatartunta sote-talon hammashoitolassa– altistuneet potilaat määrätään kahden viikon karanteeniin

Lue myös: Talman hiihtokeskuksessa koronan muunnosepäily – vierailijoita pyydetään hakeutumaan testiin, vaikka oireita ei olisi

Lue myös: Sipoo aloittaa alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset kohutulla rokotteella – ajat nyt varattavissa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut