Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väärissä paikoissa törttöilevät moottorikelkkailijat työllistävät nyt poliisia – Kelkkailija, näillä alueilla ei saa ajaa

Poliisia työllistävät nyt moottorikelkkailijat, jotka ovat intoutuneet harrastamaan luvattomissa paikoissa.

– Olemme saaneet moottorikelkoista useita ilmoituksia, kun niillä on ajettu ojan penkoilla, yksityisillä viljelypelloilla ja kevyen liikenteen väylillä eli paikoissa, joissa niillä ajaminen on kiellettyä, kertoo tiedotteessa ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisista.

Niin houkuttelevalta hauskanpitopaikalta kuin naapurin luminen pelto näyttääkin, pellolla ajaminen vaatii maanomistajan luvan.

– Kun moottorikelkalla ajetaan syysviljapelloilla, painuu lumi kelkan jäljen kohdalla niin, että se aiheuttaa siltä kohdalta viljan palamisen, eikä satoa saada. Kelkkailijoiden tulee muistaa, että maastossa liikkuminen kelkalla vaatii aina maanomistajan tai maanhaltijan luvan, Leppälä muistuttaa tiedotteessa.

Moottorikelkalla ei saa ajaa tiellä, tiealueella, jalkakäytävällä, suojatiellä, pyörätiellä, eikä tien pientareella. Tiealueeksi katsotaan tien pientareet ja tiealue rajoittuu vielä kahden metrin etäisyydelle tien vierellä olevan ojan tai luiskan ulkosyrjästä.

Tämän lisäksi Metsähallituksen kelkkaurilla tarvitaan Metsähallituksen uralupa. Erityislupaa ei tarvita virallisilla moottorikelkkareiteillä ja jääpeitteisillä vesialueilla liikuttaessa.