Sipooseen halutaan ulkotekojää – "Luontevin paikka olisi Söderkullan urheilupuisto"

Useissa Sipoon lähikunnissa luistelumahdollisuuksia on parannettu ulkotekojään avulla. Tämä kuva on Nurmijärveltä Krannilan liikuntapuistosta. Riikka Laine

Ulla Yliherne

Sipoolaisten luistelumahdollisuuksia tulisi parantaa rakentamalla kuntaan ulkotekojää. Tätä mieltä on tuore valtuustoaloite, jonka on allekirjoittanut 21 valtuutettua.

– Viime vuosien leutoina talvina aika, jolloin Sipoon luonnonjäät ovat olleet koulujen ja vapaa-ajan harrastamisen käytettävissä, on ollut lyhyt tai jopa olematon. Tämä on rajoittanut erityisesti lasten ja nuorten luistelumahdollisuuksia. Luistelutaidon oppiminen heikkenee, aloitteessa todetaan.

Koska Nikkilässä sijaitseva jäähalli on pääosin urheiluseurojen käytössä, ratkaisuksi vapaa-ajan harrastusluistelulle ja höntsäkiekolle ehdotetaan jääkiekkokaukalon kokoluokkaa olevaa ulkotekojäätä.

Aloite ehdottaa, että Sipoon investointiohjelmaan sisällytetään ulkotekojään rakentaminen, jonka kustannukset ovat aloitteen tekijän, Heikki Vestmanin (kok.) laskujen mukaan noin 700 000:sta eurosta miljoonaan euroon.

Aloitteen mukaan luontevin paikka Sipoon ulkotekojäälle olisi Sipoonlahden koulun vieressä sijaitseva Söderkullan urheilupuisto, koska jäähalli sijaitsee Nikkilässä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut