Valtuustoaloite: Nikkilän tori pitää muuttaa parkkipaikaksi

Nikkilän torilla vierailevat myyjät keksivät joskus keinoja tulla paremmin huomatuiksi. Arkistokuva. Sipoon Sanomat Crista Lassfolk-Feodoroff

Keskustan kunnanvaltuutettu Monika Hämäläinen jätti maanantaina valtuustoaloitteen, jossa esitetään Nikkilän torin muuttamista lyhytaikaiseksi paikoitusalueeksi. Hämäläisen aloitetta kannatti seitsemän valtuutettua.

Nikkilän tori sijaitsee Iso Kylätien ja Kauppakujan kulmassa. Torin reunalla on nyt neljä parkkipaikkaa. Aloitteessa vaaditaan, että torialue siivotaan pikaisesti pysäköintiä varten.

– Alueella on lukuisia betonisia ja puisia kaiteita, paljon huonokuntoisia puita ja pensaita sekä omenapuita, jotka houkuttelevat rottia paikalle, aloitteessa todetaan.

– Tori on jo monta vuotta ollut lähes käyttämätön alue. Samanaikaisesti Kauppakujalla on huutava pula lyhytaikaisista kiekko-parkkipaikoista.

Hämäläinen perustelee aloitettaan kertomalla, että nykyisin autot pysäköidään sikin sokin Kauppakujaa pitkin ja ne aiheuttavat runsaasti vaaratilanteita.

– Tästä kärsivät alueen asukkaat, yrittäjät, yritysten asiakkaat sekä jalankulkijat.

Keskustan ainoa sipoolaisvaltuutettu Monika Hämäläinen ilmoittaa myös tehneensä nyt päätöksensä ja asettuvansa uudelleen ehdolle kevään kuntavaaleissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut