Yli tuhat sipoolaista rokotettu koronaa vastaan – Ajanvaraus avautuu nyt kahdelle uudelle ikäryhmälle

Rokotukset koronavirusta vastaan etenevät Sipoossa. Ensi maanantaista alkaen kaksi uutta ikäryhmää voivat varata ajan rokotukseen. Kuvituskuva. Timo Mustalampi

Ulla Yliherne

Noin 1 200 sipoolaista on tähän mennessä saanut ensimmäisen rokotteen koronavirusta vastaan. Heistä 114 on saanut myös jo toisen annoksen rokotetta.

Tiedot ovat perjantailta 19. helmikuuta ja ne perustuvat THL:n julkaisemaan rokotekarttaan, josta voi seurata koronarokotusten edistymistä kuntakohtaisesti.

Sipoon kunta kertoo tiedotteessaan avaavansa ajanvarauksen koronarokotuksiin kahdelle uudelle ikäryhmälle ensi maanantaina 22. helmikuuta kello 9.

Maanantaista alkaen Pfizer-Biontechin rokotteeseen voivat varata vuosina 1946–1942 syntyneet, 75–79-vuotiaat, sipoolaiset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat.

Tämän lisäksi toisena uutena ryhmänä ajanvaraus avataan vuosina 1957–1961 syntyneille, 60–64-vuotiaille sipoolaisille, joilla on koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Heidät rokotetaan AstraZenecan rokotteella.

Kunta pyytää lähettämässään tiedotteessa varaamaan rokotusajan ensisijaisesti internetin kautta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

– Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9–15. Samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse. Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoitto. Ajan voivat varata vain ne, jotka ovat rokotusvuorossa Sipoossa, tiedotteessa ohjeistetaan.

Sipoon sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokon mukaan rokotusaikoja on riittänyt Sipoossa toistaiseksi hyvin.

– Rokotusaikoja avataan ajanvaraukseen kullekin viikolle sen verran kuin saamme rokoteannoksia käyttöön, Kokko kertoo tiedotteessa.

Koronarokotukset etenevät THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä tahtia, kun rokotteita saadaan käyttöön.

Annettavaa rokotevalmistetta ei ole mahdollista valita itse. Kullekin ryhmälle tarjotaan vain sen valmistajan rokotetta, jota kyseiselle rokotusryhmälle suositellaan kansallisessa ohjeistuksessa.

AstraZenecan rokotetta suositellaan kansallisesti annettavaksi toistaiseksi vain alle 70-vuotiaille, koska sen tehosta sitä iäkkäämmille ei katsota olevan vielä riittävän paljon tutkimustietoa.

Pfizer-Biontechin rokote-erät puolestaan kohdennetaan ikänsä vuoksi riskiryhmiin kuuluville tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Rokottaminen etenee portaittain vanhimmasta ikäluokasta alkaen.

Perjantaihin 19. helmikuuta mennessä Sipoossa oli todettu yhteensä 234 laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa. Määrä on koko pandemian ajalta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut