Söderkullaan oma rokotuspiste ensi viikolla – ajanvaraus mahdollista tiistaiaamusta alkaen

Kunnan saamien ennakkotietojen mukaan Sipooseen ei saada lähiviikkoina suurempia määriä rokotteita kuin tähänkään saakka. Anton Soinne

Etelä-Sipooseen avataan ensi viikolla uusi rokotuspiste Söderkullaan. Kunta tiedottaa tehneensä sopimuksen Söderkullan apteekin yhteydessä sijaitsevan terveyspiste Söderpointin kanssa koronarokotusten antamisesta sipoolaisille. Tarkoituksena on helpottaa koronarokotteen ottamista Etelä-Sipoossa ja lyhentää kuntalaisten kulkumatkaa rokotepisteille.

Söderkullan apteekin yhteydessä sijaitseva Terveyspiste Söderpointti sijaitsee Söderkullan keskustassa (Terveystie 2).

Ensimmäiset rokotusajat ovat saatavilla Söderpointtiin ensi viikolle. Ajanvarausmahdollisuus Söderpointtiin avataan huomenna tiistaina 23.2. kello 9.

Aikoja voivat varata Sipoossa tällä hetkellä rokotusvuorossa olevat eli tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sipoolaiset (vuonna 1946 syntyneet ja sitä vanhemmat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat, sekä 60–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuosina 1952-1961 syntyneet).

Sipoolaiset voivat varata haluamansa rokotuspisteen aikaa varatessaan. Aika varataan ensisijaisesti internetissä koronarokotusaika.fi-palvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9–15. Samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Saatavat rokotemäärät pysyvät pieninä lähiviikkoina

Kunnan saamien ennakkotietojen mukaan Sipooseen ei saada lähiviikkoina suurempia määriä rokotteita kuin tähänkään saakka. Saatavien rokotteiden annosmäärät pysyvät edelleen pieninä.

AstraZenecan rokotetta on saatu noin 80–200 annosta viikoittain ja Pfizer-Biontechin rokotetta 280–300 annosta viikoittain. Rokotukset etenevät saatavien rokotemäärien tahdissa ja THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä.

Kunnan mukaan vapaita rokotusaikoja lähiviikoille on hyvin tarjolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut