Intin intiimimmät tuvat valmiita – enemmän näkösuojaa ja pistorasia korvan juuressa

Uudenlainen tupa Upinniemen Rannikkoprikaatissa Kirkkonummella. Senaatti
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Ensimmäinen uuden konseptin mukaiseksi peruskorjattu kasarmi on valmistunut Kirkkonummen Upinniemeen. Varusmiehille on valmistunut täysin uudenlaiset tuvat joissa perinteiset metallisängyt korvautuvat aiempaa pidemmällä versiolla, jossa on enemmän näkösuojaa sekä hylly ja pistorasia laitteiden lataamiselle, kerrotaan Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa.

Senaatti ja Puolustusvoimat ovat yhteistyössä laatineet kokonaissuunnitelman, jonka mukaan tullaan peruskorjaamaan ja uudistamaan muut kasarmirakennukset, esikunnan tilat ja muut keskeiset tilat.

– K19-kasarmi on ensimmäinen uuden konseptin mukainen kasarmi ja se on samalla lähtölaukaus koko alueen tilojen ja toimintojen uudistumiselle. Uudistetut tilat tukevat ja mahdollistavat toiminnan uudistumista ja muun muassa Koulutus 2020 -ohjelman toteutusta, sanoo Rannikkoprikaatin huoltopäällikkö komentajakapteeni Mika Karvonen tiedotteessa.

Sisäilman laadun kannalta olennainen uudistus on, että harjoituksissa käytettyjä likaisia ja märkiä varusteita ei enää viedä majoituskerroksiin. Teltat kuivataan suuressa kuivaamossa, jossa ne nostetaan kattoon. Märät ulkovarusteet ripustetaan omiin kuivatuskaappeihin.

Uudenlainen tupa Upinniemen Rannikkoprikaatissa Kirkkonummella. Senaatti

Uudessa kasarmissa opetus- ja koulutustilat uudistettiin vastaamaan Puolustusvoimien koulutus- ja käyttötarpeita. Erilaiseen työskentelyyn on käytössä erityyppisiä tiloja, joita voidaan myös muunnella käyttötarpeen mukaan.

Uusi, puolustushallinnon kiinteistöistä vastaava Puolustuskiinteistöt-liikelaitos aloitti toimintansa tämän vuoden alussa. Puolustuskiinteistöt on Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitos, joka vastaa sekä Puolustusvoimien käyttämien tilojen ylläpidosta että niiden omistuksesta ja hyödyntää toiminnassaan konsernin yhteisiä palveluita ja toimintamalleja.

Neljällä Dragsvikin varusmiehellä todettu lomalla koronatartunta – 160 varusmiehen komppanian loma piteni viikolla

Äänestäminen mahdolliseksi varuskunnissa, vaatii Varusmiesliitto – "Voitaisiin toteuttaa kuten sairaaloissa ja vankiloissa"

Lämpömittari hajosi tuvan lattialle varuskunnassa Helsingissä – mystinen mittariliemi kävi kurkkuun

Upinniemen varuskunnassa räjähdeonnettomuus – yksi henkilö loukkaantui

Armeijassa majoitetaan naiset ja miehet samaan tupaan – kokeilu alkaa aprillipäivänä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut