RKP vaatii kyliin kehitystä: "Virkamiesvalmistelu ei ole tarpeeksi huomioinut kehittämistavoitteita

RKP:n valtuustoryhmä jätti aloitteen, jossa vaaditaan konkreettisia toimenpiteitä kylien kehittämiseksi . Arkistokuva on Gumbostrandista. Sipoon Sanomat Riitta Ketola

RKP:n valtuustoryhmä jätti aloitteen, jossa vaaditaan konkreettisia toimenpiteitä kylien kehittämiseksi ja rakentamisen lisäämiseksi.

Ryhmä huomauttaa aloitteessaan, että yhtään kyläkaavaa ei ole hyväksytty tämän valtuustokauden aikana ja asukasmäärä on vähentynyt lähes jokaisessa kylässä.

Aloitteessa muistutetaan kunnanvaltuuston jo tehneen päätöksen siitä, että kyliä kehitetään yhteistyössä asukkaiden kanssa. Kehitystyötä on linjattu tehtävän alueita tiivistämällä, sekä mahdollistamalla rakentamista myös myönteisten lupakäytäntöjen kautta. Ryhmän mielestä virkamiesvalmistelu ei ole tarpeeksi huomioinut kehittämistavoitteita.

Kymmenien kylien Sipoo-raportti valmistui jo vuonna 2013, ja vuonna 2016 valtuusto käsitteli aloitteen kylien kehittämisestä. Lisäksi valtuusto teki vuoden 2015 kesällä päätöksen kantatilaperiaatteesta luopumisesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut