Sipoo ylsi parhaaseen A-luokkaan – Hypoteekkiyhdistys luokitteli Suomen kunnat asuntomarkkinoiden perusteella

Hypon asuntoluottoluokitus nostaa asuntomarkkinoiden A-tasolle yhteensä 12 kuntaa manner-Suomesta. Yksi näistä kunnista on Sipoo. Kuvituskuva. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Sipoo pärjäsi hyvin asuntorahoittamiseen erikoistuneen Hypoteekkiyhdistys Hypon tällä viikolla julkaisemassa asuntoluottoluokituksessa.

Hypo kertoo tiedotteessaan, että uusi luokitus tarjoaa tietoa ja turvaa kansalaisille, kun he suunnittelevat asuntokauppaa.

– Ehkä Hypo-luokitus myös kirittää kuntapäättäjiä parantamaan alueellisia asuntomarkkinoita, Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus toteaa tiedotteessa.

Hypon asuntoluottoluokitus noudattaa kansainvälisten luottoluokittajien käyttämää kymmenportaista asteikkoa, joka kulkee parhaasta AAA-luokasta heikoimpaan D-luokkaan.

Yllättävää on se, että parhaaseen kolmen A:n luokkaan ei yllä yksikään Suomen kunta. Toiseksi parhaaseen luokkaan eli AA-luokkaan yltää ainoastaan Helsinki.

Sipoo yltää luokittelussa yhden A:n tasolle yhdessä Espoon, Kaarinan, Lempäälän, Limingan, Naantalin, Oulun, Pirkkalan, Tampereen, Turun ja Vantaan kanssa.

Koko tuo turvaa, mutta myös pienet voivat pärjätä.

Nuorempi ekonomisti Juho Keskinen

– Koko tuo turvaa, mutta myös pienet voivat pärjätä. Esimerkiksi Pirkkala Tampereen kupeessa ja Kaarina Turun vieressä nousevat Hypo-luokituksen yllättäviksi helmiksi, Hypon nuorempi ekonomisti Juho Keskinen sanoo tiedotteessa.

Kaiken kaikkiaan yhteensä vain 32 kuntaa saa Hypon mukaan hyvän luottoluokituksen eli yltää vähäriskisiksi. Sen sijaan noin sata kuntaa sijoittuu hyvän ja heikon välimaastoon.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut