Yläkoululaiset etäopetukseen, nuorisotilat kiinni ja harrastustoiminta tauolle – näin Sipoo valmistautuu sulkutilaan

Sipoon kunta valmistautuu järjestämään palvelut Suomen hallituksen esittämän kolmen viikon sulkutilan mukaisesti. Hallitus on tänään torstaina esittänyt sulkutilaa ajalle 8.–28. maaliskuuta.

Kunta tiedottaa, että useimmat rajoitukset ovat jo voimassa Sipoossa. Niitä ovat muun muassa yli kuuden hengen kokoontumisrajoitus, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeytys sekä laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus.

Uutta on sen sijaan se, että lukiolaisten lisäksi etäopetukseen siirtyvät 8. maaliskuuta alkaen myös yläkoululaiset.

Samalla Sipoossa yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytyisi mainituksi kolmeksi viikoksi. Kunta toteaa lähettämässään tiedotteessa, että myös alle 12-vuotiaiden lasten harrastustoiminta tulisi toteuttaa ilman lähikontakteja.

Sulkutilan myötä myös kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi sulkeutuisivat.

Tähän saakka Sipoossa alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta on ollut sallittua tietyin rajoituksin, yläkoululaiset ovat olleet lähiopetuksessa ja lukiot vuorotteluopetuksessa. Nuorisotilat ovat olleet avoinna.

Yksityistilaisuuksien, kuten myös perhetapahtumien, järjestämistä on jo suositeltu vältettävän kokonaan Sipoossa. Poikkeuksena tähän ovat olleet pienimuotoiset muistotilaisuudet, joiden enimmäishenkilömäärä laskisi nyt kymmenestä henkilöstä kuuteen.

Hallitus ehdottaa kaikkien ravitsemisliikkeiden sulkemista 8. –28. maaliskuuta. Ainoastaan ruuan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua.

Muita elinkeinonharjoittajia, kuten kuntosaleja ja ruokakauppoja, koskee jo voimassa oleva aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa toimijoita varmistamaan, että lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut