Helmikuun tartuntamäärät kertovat karun tuloksen – lähes 50 sipoolaista sai koronatartunnan

Sipoon koronanäytteenotto toimii Nikkilän keskustassa vanhassa Kuntalassa. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Arkisto / Katja Luoma

Ulla Yliherne

Päättynyt helmikuu toi Sipooseen yhteensä 47 uutta laboratorioteistein vahvistettua koronavirustartuntaa.

Määrä on suurempi kuin kertaakaan viimeisen viiden kuukauden sisällä. Tammikuussa 2021 sipoolaisilla raportoitiin 29 tartuntatapausta kun joulukuussa 2020 niitä oli 27. Marraskuussa uusia tartuntoja todettiin 43:lla sipoolaisella kun lokakuussa tapauksia kirjattiin 16 kappaletta.

Sunnuntaihin 28. helmikuuta mennessä Sipoossa oli todettu kaiken kaikkiaan 252 vahvistettua koronavirustartuntaa. Luku on yhteenlaskettu määrä koko pandemian ajalta.

Helmikuun loppuun mennessä 1 594 sipoolaista oli saanut ensimmäisen annoksen koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta. Heistä 120:lle on myös annettu jo toinen erä rokotetta.

Ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien rokotukset koronaa vastaan jatkuvat Sipoossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistamassa valtakunnallisessa järjestyksessä.

Tällä hetkellä rokotetaan vuonna 1946 syntyneitä ja sitä vanhempia kuntalaisia. Lisäksi rokotteen voivat saada heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat.

Lisäksi rokottaminen on aloitettu ja ajanvaraus avattu vuosina 1952–1961 syntyneille sipoolaisille, joilla on erittäin voimakkaasti koronavirustaudille altistava sairaus.

Sipoon kunta on julkaissut verkkosivuillaan alustavan aikataulun rokotettavien järjestyksestä. Aikataulu löytyy osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset

Lue myös: Yläkoululaiset etäopetukseen, nuorisotilat kiinni ja harrastustoiminta tauolle – näin Sipoo valmistautuu sulkutilaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut