271 000 euroa kulttuurille ja kirjastoille varattua rahaa jäi käyttämättä Sipoossa

Kirjastopalvelupäällikkö Lea Kuusirati kertoo kulttuuri- ja kirjastopalveluiden menojen olleen viime vuonna 271 000 euroa arvioitua vähemmän. Ulla Yliherne

Sipoon kulttuuri- ja kirjastopalveluilla oli viime vuonna arvioitua vähemmän menoja yhteensä noin 271 000 euroa. Kirjastopalvelupäällikkö Lea Kuusirati kertoo, että säästö syntyi, koska osa kulttuuritapahtumista jouduttiin perumaan koronarajoitusten vuoksi.

Kirjastoissa säästöä kertyi myös henkilöstömenojen osalta. Kirjastoihin ei esimerkiksi palkattu kesäsijaisia tai kiireapulaisia lainkaan. Lea Kuusirati kertoo, että säästynyt summa ei siirry sellaisenaan Kulttuuri- ja kirjastopalveluiden seuraavalle toimintakaudelle, koska uusi budjetti perustuu arvioon tulevan toimintakauden toiminnasta.

Kulttuuripalvelupäällikkö Anne Laitinen puolestaan kertoo, että kulttuuripalvelujen, johon lasketaan ainoastaan kulttuuritoiminta ja taiteen perusopetus, suunnitelmat toteutuivat 87-prosenttisesti. Koronarajoitteiden vuoksi kulttuuripalveluiden budjetista jäi Laitisen mukaan käyttämättä 106 000 euroa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut