Koulujen talvilomaviikko oli Itä-Uudenmaan poliisille varsin kiireinen ja piti sisällään lähes 1 700 erilaista poliisitehtävää, kerrotaan poliisilaitoksen viikkokoosteessa.

– Kotihälytystehtävät ovat edelleen korkealla tasolla, ja koko viikon aikana niitä hoidettiin 227. Hiihtolomaviikko näkyi selvästi ja nousua edelliseen viikkoon oli 34 tehtävää. Määrä on merkittävä verrattuna tämän vuoden muihin viikkoihin, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Viikonlopun aikana poliisi hoiti lähes 90 kotihälytystehtävää. Kaikkiaan poliisilla oli viikonloppuna miltei 600 tehtävää. Erilaisia yksilön suojaan liittyviä tehtäviä oli runsaasti, kuten on ollut koko koronapandemian ajan.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyt aamuyöllä ovat vähentyneet, koska ravintolat on suljettu kello 23.

– Vastaavasti yksityisten paikkojen pahoinpitelyissä oli selkeää nousua. Poliisi kirjasi niitä viime viikolta 30, kun viikkoa aiemmin luku oli 18, Ojala jatkaa.

Vantaalla viime viikon torstaina tapahtuneen väkivallanteon tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa. Maanantaina 1.3. vangittiin mies, jonka epäillään syyllistyneen todennäköisin syin tappoon. Teon motiiviksi on selvinnyt velka-asia.

Poliisi jatkoi viime viikolla Tikkurilan asemaseudun tehostettua valvontaa. Viikonloppuna asemalla kokoontui selvästi vähemmän nuoria kuin edellisinä viikonloppuina ja myös häiritsevää käytöstä havaittiin selvästi aiempaa vähemmän. Nuorison aiheuttamia isoja häiriöitä ei havaittu muuallakaan Vantaalla.

– Asemasilta suljettiin viikolla joka päivä kello 23.30. Viikon kokemusten perusteella vaikutti siltä, että aikaistettu sulkeminen oli hyvä asia tilanteen rauhoittamisen kannalta, Jarmo Ojala kertoo.

Poliisi aikoo jatkaa Tikkurilan aseman valvontaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Liikennepoliisissa viikonloppu oli myös kiireinen. Lauantai-iltana poliisi oli valvomassa Mäntsälässä kokoontumisajotapahtumaa, jossa oli mukana noin 400 ajoneuvoa.

Viikonloppuna mitattiin useita ylinopeuksia, mihin poliisin arvion mukaan osasyynä olivat aurinkoinen keli ja hyvät tieolosuhteet.

Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana poliisi yhytti yhdeksän kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Kolmessa tapauksessa oli kyse kahden autoilijan keskinäisestä kilpa-ajosta. Pahimmassa tapauksessa vauhti kohosi satasen alueella 194 kilometriin tunnissa.

Liikenteestä tavattiin myös useita ajo-oikeudettomia kuljettajia sekä etsintäkuulutettuja henkilöitä.

Huijareita oli myös liikkeellä, ja kohteina olivat ikäihmiset.

Vantaalla Tammistossa palovaroitinhuoltajiksi tekeytyneet mies ja nainen erehdyttivät 78-vuotiasta naista luovuttamaan pankkitunnuksensa maanantaina 22.2. Naisen tililtä nostettiin 500 euroa.

Edellisviikon perjantaina 19.2. Hyvinkäällä Parantolan alueella asuvalle 84-vuotiaalle naiselle soitettiin esiintyen poliisina. Häntä huijattiin pudottamaan pankkikortti autosta ja antamaan sen jälkeen pankkitunnukset. Tämän naisen tililtä nostettiin 6 000 euroa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut