Kululeikkuri iski Sipoo-tunteihin – kunta säästää 100 000 euroa

Sipoo-tunteja on järjestetty tähän saakka kaikille Sipoon 1. ja 6. luokkalaisille. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Sipoo luopuu vuodesta 2016 lähtien opetussuunnitelmassa olleiden Sipoo-tuntien järjestämisestä ensi elokuusta alkaen. Tunneista luovutaan säästösyistä.

– Saatu säästö on noin 100 000 euroa vuodessa, opetuspäällikkö Riikka Strandström kertoo.

Tähän saakka tunteja on järjestetty 1. ja 6. luokka-asteen oppilaille varsinaisten oppituntien lisäksi. Ykkösluokkalaisten Sipoo-tunneilla on opeteltu oppimisen taitoja, vuorovaikutustaitoja sekä ryhmässä toimimista. Kuudennen luokan oppilailla tunti on kohdennettu oppilaanohjaukseen. Ohjauksen tarkoituksena on ollut tarjota tukea oppilaiden siirtyessä alakoulusta yläkouluun.

– Sipoo-tuntien kaltaisia tunteja ei ole käytössä kaikissa kunnissa, mutta Sipoossa tällainen lisäresurssi on haluttu käyttää. Jatkossa Sipoo-tuntien tärkeä sisältö täytyy käydä läpi muun opetuksen yhteydessä, Strandström sanoo.

– Toki oppilaanohjaukseen meillä on jo valtakunnallinen velvollisuuskin, hän huomauttaa.

Suomen- ja ruotsinkieliset koulutusjaostot käsittelivät Sipoo-tunnin kohtaloa maanantaisissa kokouksissaan. Koulutusjaostot päättivät, että Sipoo-tuntien palauttaminen nostetaan uudelleen esille ensi vuoden talousarviota tehdessä.

– Silloin arvioidaan uudelleen, voitaisiinko tarvittavat säästöt saada toteutettua jotenkin muuten, jolloin Sipoo-tunnit voitaisiin palauttaa joko molemmille luokka-asteille tai jommallekummalle, Strandström kertoo.

Opetuspäällikkö myöntää, että nyt tehtävä leikkaus on harmillinen.

– Säästöjä on kuitenkin pakko tehdä. Sipoo-tunnin poisto on ehkä sieltä kevyimmästä päästä, jos vaakakupissa toisessa päässä olisi esimerkiksi kahden opettajan viran lakkauttaminen, hän toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut