Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kungsvägens skolan oppilaalla koronatartunta – osallistui opetukseen oireettomana

Kungsvägens skolassa on todettu koronavirustartunta oppilaalla, tiedottaa Sipoon kunta. Sairastunut oppilas oli oireettomana paikalla koulussa taudin tartuttavuusaikana.

Kunnan mukaan yksi oppilasryhmä on mahdollisesti altistunut tartunnalle. Lähikontaktissa altistuneet asetetaan karanteeniin. Mahdollisesti altistunut oppilasryhmä siirtyy etäopetukseen huomisesta 4.3.2021 alkaen ja heidät ohjataan koronavirustestiin. Perusopetuksen luokka-asteet 7–9 siirtyvät muutoinkin Sipoossa etäopetukseen maanantaista 8.3. alkaen.

Tartunnan saanut oppilas on asetettu eristykseen. Oppilaat tai henkilökunta muissa opetusryhmissä Kungsvägens skolassa eivät ole altistuneet tartunnalle.

Nikkilässä sijaitsevassa Kungsvägens skolassa on yhteensä noin 360 oppilasta vuosiluokilla 7–9. Koulu toimii Nikkilän Sydämessä. Samassa koulurakennuksessa toimivan Sipoonjoen koulun oppilaat ja henkilökunta eivät ole kunnan mukaan altistuneet tartunnalle.

Sipoossa on ollut voimassa kasvomaskisuositus yläkoulujen oppilaille marraskuusta alkaen. Suositusta on noudatettu kattavasti Sipoon kouluissa. Kungsvägens skolassa on myös laadittu varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.