Mielipide: Koululaisen ajatuksia naisten oikeuksista

Minusta naisten oikeudet ovat tärkeä asia, ja niitä on vieläkin liian vähän.

Naiset saivat äänioikeuden Suomessa vasta vuonna 1906. Siihen asti vain miehillä oli äänioikeus. Minusta se oli aivan liian myöhään. Minusta on hyvä, että he saivat äänestää jo siinä vaiheessa, mutta olisihan se ollut aikaisemmin parempi.

Onneksi naiset saivat jo vuonna 1906–1907 oikeuden asettua ehdolle vaaleissa, ja ensimmäiset naisparlamentaarikot olivat Suomessa vuonna 1907.

Onneksi saamme elää Suomessa, jossa naiset ja miehet ovat enimmäkseen samanarvoisia.

Huomasin kerran kun kuuntelin musiikkia, jossa sekä mies että nainen lauloivat, että miehet saavat yleensä laulaa eri säkeitä ja eri lauseita ja sanoja. Mutta naiset laulavat yleensä vain kertosäkeen, eli samoja lauseita ja joskus taustalla, kun mies laulaa.

Tunnen myös henkilöitä joiden yksi syy erota kirkosta, oli se kun naispapit saavat vähemmän palkkaa kuin miespapit. Ja jotkut miespapit eivät edes halua työskennellä naispappien kanssa.

Minusta se on hyvä, että naiset ovat saaneet oikeuksia, ja että saamme elää Suomessa, jossa naiset ja miehet ovat lähes samanarvoisia.

Kreeta Simelius. Kirjoittaja on Leppätien koulun 5. luokan oppilas

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut