Nyt on Sipoolla kova tavoite: 2 400 koululaiselle maksuton harrastus 15 eri peruskoulussa – ministeriöltä satatuhatta euroa hankerahaa

Hobari: 100 000 euroa ministeriöltä saanut Hobari-toiminta pyrkii tarjoamaan maksuttoman harrastuksen 2 400 koululaiselle kaikissa Sipoon 15 peruskoulussa.

Tavoite saada jokaiselle lapselle harrastus on konkretisoitumassa Sipoossa kuluvan kevätlukukauden aikana. Sen mahdollistaa Opetusministeriöltä saatu huomattava tuki, 100 000 euroa.

Sipoolle annettu rahoitus on osa niin kutsuttua Suomen mallia, jonka päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle peruskoululaiselle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Sipoossa hanke on saanut nimen Hobari, jota järjestävät työkseen kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori Kimmo Sillanmikko ja liikuntakoordinaattori Maria Sundman.

– Meillä on molemmilla hyvät verkostot, joten saamme näin mukaan sekä kulttuuripuolen että liikuntapuolen toimijoita, kaksikko kertoo.

– Tavoite on saada maksuttomasta harrastustoiminnasta kouluissa pysyvää toimintaa siten, että jokaisella koululaisella on mahdollisimman matala kynnys osallistua.

Sipoon helmikuussa saama rahoitus oli pääkaupunkiseudun kolmanneksi suurin. Saatu summa on tarkoitus käyttää kesälomaan mennessä, mutta koronarajoitteiden vuoksi on todennäköistä, että Sipoo joutuu hakemaan järjestelyille lisäaikaa.

Mukana on jo 12 koulua.

– Päätimme alusta asti lähteä rakentamaan toimintaa niin, että Hobari tulee kaikkiin 15 peruskouluumme. Nyt mukana on jo 12 koulua eli kaikki muut paitsi Leppätien koulu, Jokipuiston koulu ja Lukkarin koulu, Kimmo Sillanmikko laskee.

Erilaisia harrastusryhmiä on kouluihin perustettu järjestäjien mukaan yhteensä 39, ja lisää tulee jatkuvasti.

– Ensi viikolla tulee kolme uutta ryhmää, joista yksi on Topelius-salissa kokoontuva teatteriryhmä, Maria Sundman vinkkaa.

– Hobarin hieno puoli on myös se, että toiminta järjestetään lasten omien toiveiden pohjalta.

Sipoon noin 2 400 koululaisen harrastustoiveita kartoitettiin lähettämällä kouluihin kysely, johon vastasi noin 900 peruskoululaista.

Hobari-harrastusten tilannetta päivitetään kunnan verkkosivuille.

Hankekoordinaattorit kannustavat vanhempia seuraamaan tilannetta viikoittain. Myös uusia harrastustoiveita ja ideoita otetaan vastaan.

– Alkuvaiheessa juurrutamme toimintatapoja. Toimintaa ei pyöritetä koulujen tai Wilman kautta, vaan suoraan meidän kauttamme. Ajatus on saada Hobari sellaiseksi, että siihen voi vaivattomasti osallistua muissakin kouluissa kuin omassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut