Uusia koronatartuntoja Sipoon kouluissa – myös bussimatkustajat ovat voineet altistua 1.3.

Sipoossa on todettu koronavirustartunta oppilaalla sekä Nikkilän Sydämessä sijaitsevassa Kungsvägens skolassa että linnanpeltolaisessa Borgby skolassa Riitta Ketola

Sipoossa on todettu koronavirustartunta oppilaalla sekä Kungsvägens skolassa että Borgby skolassa, tiedottaa Sipoon kunta. Kungsvägens skolan tartuntatapaus ei ole kunnan mukaan yhteydessä samassa koulussa aiemmin tällä viikolla todettuun tartuntaan.

Molemmissa kouluissa sairastuneet oppilaat ovat olleet paikalla taudin tartuttavuusaikana. Borgby skolassa yksi oppilasryhmä, opettajia ja muutamia yksittäisiä oppilaita on mahdollisesti altistunut tartunnalle.

Kungsvägens skolassa mahdollisesti on altistunut yksi kokonainen oppilasryhmä ja joitakin yksittäisiä oppilaita ja opettajia. Toinen sairastuneista oppilaista on myös matkustanut bussilla ja samassa bussissa 841 samaan aikaan 1.3. matkustaneet ovat voineet altistua.

Kouluissa lähikontaktissa altistuneet asetetaan karanteeniin. Mahdollisesti altistuneet oppilasryhmät ja oppilaat molemmista kouluista siirtyvät etäopetukseen ja heidät ohjataan koronavirustestiin. Molemmat tartunnan saaneet oppilaat on asetettu eristykseen.

Nikkilässä sijaitsevassa Kungsvägens skolassa on yhteensä noin 360 oppilasta vuosiluokilla 7.-9. Koulu toimii Nikkilän Sydämessä. Samassa koulurakennuksessa toimivan Sipoonjoen koulun oppilaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet tartunnalle.

Borgby skolassa on noin kuusikymmentä oppilasta vuosiluokilla 1–6. Koulu toimii Linnanpellon kylässä.

Mahdollinen altistus bussissa on tapahtunut Nikkilästä lähteneellä linjalla 841 maanantaina 1.3. kello 14.05

Toinen sairastuneista oppilaista on matkustanut bussissa Nikkilästä Söderkullaan lähteneellä linjalla 841 maanantaina 1.3. noin kello 14.05 alkaen. Muut samassa bussissa samaan aikaan matkustaneet ovat voineet altistua tartunnalle. Heitä pyydetään hakeutumaan koronavirustestiin, vaikka heillä ei olisi koronavirustaudin oireita.

Kunta pyytää kaikkia sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut