Sipoo rokottaa nyt myös 18–19-vuotiaita riskiryhmäläisiä – tässä ovat kaikki koronarokotteisiin oikeutetut ryhmät

Koronarokotukset etenevät Sipoossa nyt 18–19-vuotiaisiin, joilla on taudille voimakkaasti altistava sairaus. Anton Soinne

Koronarokotukset etenevät Sipoossa, tiedottaa kunta. AstraZenecan koronarokotteeseen pääsevät nyt varaamaan aikoja myös 18−19-vuotiaat sipoolaiset, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1). Tämä tarkoittaa vuonna 2002 syntyneitä ja vuonna 2003 syntyneistä niitä, jotka ovat jo ehtineet täyttää 18 vuotta. AstraZenecan rokotetta ei anneta alaikäisille.

Kunta pyytää sipoolaisia ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Koska puhelinajanvarauksessa on ollut ruuhkaa viime aikoina, kuntalaisia kannustetaan hyödyntämään verkkopalvelua mahdollisuuksien mukaan.

Rokotusvuorosta ei lähetetä erillistä omaa kutsukirjettä postitse 18−19-vuotiaille, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. He voivat itse varata aikoja sitä mukaan, kun niitä on ajanvarauksessa tarjolla.

THL:n verkkosivuilta voi tarkistaa tästä linkistä, mitkä taustasairaudet ovat erittäin voimakkaasti vakavalle koronavirustaudille altistavia. Niitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä (aikuiset).

Aikoja rokotuksiin voivat varata myös ne ryhmät, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. Sipoossa rokotusvuorossa ovat seuraavat ryhmät:

Pfizer-Biontechin rokotteeseen: Tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sipoolaiset (vuonna 1946 syntyneet ja sitä vanhemmat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat.

AstraZenecan rokotteeseen: 18−69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuosina 2002-1952 syntyneet ja vuonna 2003 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 18 vuotta).

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun kerrotaan kunnan verkkosivuilla osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saa myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Koronarokotukset etenevät THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä tahtia, kun rokotteita saadaan käyttöön. Annettavaa rokotevalmistetta ei ole mahdollista valita itse. Kullekin ryhmälle tarjotaan vain sen valmistajan rokotetta, jota kyseiselle rokotusryhmälle suositellaan kansallisessa ohjeistuksessa.

AstraZenecan rokotetta suositellaan kansallisesti annettavaksi toistaiseksi vain alle 70-vuotiaille, koska sen tehosta sitä iäkkäämmille ei katsota olevan vielä riittävän paljon tutkimustietoa. Pfizer-Biontechin rokote-erät puolestaan kohdennetaan ikänsä vuoksi riskiryhmiin kuuluville tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Rokottaminen etenee portaittain vanhimmasta ikäluokasta alkaen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut