Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmainen punkkirokote Västerskogin postialueen saaristolaisille ja saaristomökkiläisille – suositellaan kaikille sipoolaisille

Kansallinen rokotusohjelma TBE-rokotteen, eli puutiaisaivotulehdusrokotuksen, osalta laajenee Sipoon saaristoon postinumeroalueella 01120 Västerskog.

Rokotusohjelmaan kuuluvilla alueilla asuvat tai pitkään oleskelevat saavat rokotteen maksutta, ja Sipoossa rokottaminen alkaa viikolla 12, tiedottaa Sipoon kunta.

Ilmainen rokote ei koske mantereen puolella asuvia västerskogilaisia .Rokotetta kuitenkin suositellaan omakustanteisesti koko Sipoon alueella luonnossa liikkuville asukkaille ja mökkiläisille.

Maksuton puutiaisaivotulehdusrokotus annetaan yli 3-vuotiaalle henkilölle, joka asuu tai oleskelee pitkäaikaisesti alueella, jolla puutiaisaivotulehduksen riski on korkea. Riski on määritelty korkeaksi Sipoossa vain saaristoalueen saarilla postinumeroalueella 01120. Niillä tulehduksen ilmaantuvuus ja tapausmäärät ovat nousseet siten viiden vuoden seurantajaksolla, että rokotusohjelman laajentaminen alueelle on katsottu perustelluksi. Mantereen puolella TBE-tartuntoja ei ole todettu Sipoossa.

Puutiaisaivotulehdusrokotus annetaan kolmen pistoksen sarjana. Rokottaminen aloitetaan maaliskuun loppupuolella viikolla 12, jotta toinen rokoteannos on mahdollista antaa huhtikuussa ja rokotettava ehtisi saada rokotuksesta suojan ennen kesäkautta. Tyypillisesti tartuntoja todetaan TBE-riskialueilla huhtikuusta alkaen. Kolmas rokoteannos annetaan 9–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Ajanvaraus sote-talossa annettaviin rokotuksiin avautuu keskiviikkona 10.3. Ajan voi varata Nikkilään numerosta 09 2353 6001 arkisin kello 9–15 sekä Söderkullan apteekin terveyspiste Söderpointista arkisin kello 9–16, puh. 045 1690 167. Alle 12-vuotiaat lapset rokotetaan Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla.

Myös omakustanteisesti rokotteen ottavat voivat varata ajan samaan tapaan kuin rokotusohjelmaan kuuluvat. Ajanvarauksen yhteydessä tulee pyytää resepti rokotteeseen ja hankkia rokote apteekista ennen rokotukseen tuloa. Terveysasemalla rokotuskäynti on maksuton myös omakustanteisesti rokotteen ottaville, mutta rokote tulee maksaa itse. Söderpointissa ja muilla yksityisillä palveluntarjoajilla myös rokotuskäynti on maksullinen omakustanteisesti rokotteen ottaville.