Maaliskuun ensimmäisellä viikolla yli 20 uutta koronatartuntaa

Nikkilän keskustassa sijiatsev vanha Kuntala on valjastettu koronatestaukseen. Näytteenottoon tulee varata aika esimerkiksi https://koronabotti.hus.fi/ -sivuston kautta. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Sipoossa todettiin viime viikolla poikkeuksellisen paljon uusia koronavirustartuntoja. THL:n mukaan Sipoossa raportoitiin kuun ensimmäisten seitsemän päivän aikana yhteensä 21 laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa.

Määrä on huomattavasti enemmän kuin vastaavana ajankohtana helmikuussa. Helmikuun ensimmäisen viikon aikana uusia tartuntoja todettiin sipoolaisilla 13.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla tilanne oli vielä parempi. Silloin ensimmäisen seitsemän päivän aikana todettiin ainoastaan kolme uutta tartuntaa.

Kaiken kaikkiaan sunnuntaihin 7. maaliskuuta mennessä Sipoossa oli todettu 273 laboratoriotestein vahvistettua tautitapausta. Lukumäärä on koko koronapandemian ajalta.

Kuntalaisten rokottaminen koronavirusta vastaan jatkuu Sipoossa. THL:n tietojen mukaan sunnuntaihin 7. maaliskuuta mennessä ensimmäisen annoksen rokotetta oli saanut 9,6 prosenttia kuntalaisista. Se tarkoittaa reilua 2 000 sipoolaista. Heistä toisen rokoteannoksen on ehtinyt saada 0,6 prosenttia eli noin 127 henkilöä.

Sipoon kunta tiedotti perjantaina 5. maaliskuuta laajentavansa jälleen rokotettavien riskiryhmien ikäluokkia. AstraZenecan koronarokotteeseen pääsevät nyt varaamaan aikoja myös 18−19-vuotiaat sipoolaiset, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1). Tämä tarkoittaa vuonna 2002 syntyneitä ja vuonna 2003 syntyneistä niitä, jotka ovat jo ehtineet täyttää 18 vuotta.

Kunta toivoo sipoolaisten varaavan ajan koronarokotteeseen ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Lue myös: Sipoo rokottaa nyt myös 18–19-vuotiaita riskiryhmäläisiä – tässä ovat kaikki koronarokotteisiin oikeutetut ryhmät

Lue myös: Uusia koronatartuntoja Sipoon kouluissa – myös bussimatkustajat ovat voineet altistua 1.3.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut