100:n kilon kassakaappi lähti varkaiden matkaan Tuusulassa, autojen yhteisarvo jopa miljoona euroa – Tällainen oli Itä-Uudenmaan poliisin viime viikko

Itä-Uudenmaan poliisin viime viikko oli jälleen kohtuullisen kiireinen. Tehtäviä oli viikon aikana yhteensä 1 700, joka on 70 edellisviikkoa enemmän.

Poliisi joutui selvittämään viikon aikana myös vakavia rikoksia.

Tuusulassa sijaitsevaan autoliikkeeseen murtauduttiin viikonloppuna perjantain ja lauantain välisenä yönä 6.3. noin kello 1.

Varkaiden matkaan lähti yli 100 kiloa painava avainkaappi, jossa oli noin sadan autoliikkeessä myytävänä olevan auton avaimet, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä tiedotteessa.

– Teko on tallentunut kiinteistön valvontakameraan ja tallenteesta on nähtävissä, kun kaksi tekoon epäiltyä miestä kantavat kaapin autoon ja poistuvat paikalta autolla. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa törkeänä varkautena. Avainkaapin sisältämien autojen yhteisarvo on noin miljoona euroa, Tyynelä jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää asiasta mahdollisesti jotain tietäviä ottamaan yhteyttä poliisin numeroon 0295 436 442 tai ilmoittamaan tietonsa sähköpostitse ryr.ita-uusimaa@poliisi.fi

Torstain vastaisena yönä 4.3. noin kello 2.56 poliisi sai tehtävän Vantaan Lahnapolulle, missä ilmoituksen mukaan yhtä henkilöä oli pahoinpidelty ja paikalta kuulunut mahdollisia laukauksia.

Tapahtumapaikalta poliisi tavoitti neljä henkilöä, joista yhdellä oli havaittavissa pahoinpitelyyn viittaavia vammoja. Uhri toimitettiin sairaalaan hoidettavaksi ja poliisi otti paikalta rikoksesta epäiltyinä kiinni kolme henkilöä asian selvittämistä varten.

– Poliisi suoritti tapahtumapaikalla etsintöjä, joiden yhteydessä löytyi muun muassa kaksi asetta sekä huumausaineita, kertoo rikoskomisario Timo Luoto tiedotteessa.

Tapausta tukitaan Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, pahoinpitelynä, huumausainerikoksena ja ampuma-aserikoksena. Ampumiseen epäilty mies vangittiin sunnuntaina.

Liikennepoliisisektorilla viime viikonloppu sujui tavanomaisten liikennetehtävien hoitamisessa. Sektorin partiot keskittivät valvontaa poliisilaitoksen pohjoiselle alueelle ja antoivat tukea myös hälytystehtävien hoitamisessa. Partiot puuttuivat myös liikenneturvallisuuteen vaikuttaviin virheellisiin pysäköinteihin.

– Kaasujalkaa taas painettiin reilusti vaihtelevista keliolosuhteista huolimatta ja liikennepoliisisektorin partiot nappasivat liikennevirrasta kuusi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo komisario Asko Sartanen tiedotteessa.

Täsmäpysäytyksissä jäi kiinni myös kolme rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista kahta epäillään lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta.

Tällä viikolla liikenteenvalvonnassa on teemana tarkkaamattomuus. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisin ja valvonta- ja hälytystoimintasektorin partiot osallistuvat turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaan.

– Valtakunnallisessa teemavalvonnassa pyritään puuttumaan muun muassa matkapuhelimen käyttöön ajon aikana sekä turvavyön käyttämisen laiminlyönteihin, kertoo Sartanen.

Poliisin mukaan kiireiset viikot jatkunevat myös keväällä. Maaliskuusta lähtien tehtävien määrä lähtee yleensä tasaisesti nousemaan, kun mennään kohti kevättä ja kesää, poliisi tiedottaa.

– Kotihälytystehtävät olivat viime viikolla edelleen korkealla tasolla ja koko viikon aikana niitä välitettiin poliisille 186. Tehtävät painottuivat viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä vajaa 90. Koko viikonlopun aikana poliisilla oli vajaa 650 tehtävää, joissa korona vaikutukset näkyvät edelleen selvästi, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

– Pahoinpitelyt ovat siirtyneet yleisiltä paikoilta yksityisille paikoille ja niihin liittyvissä tehtävissä oli nytkin havaittavissa selkeää nousua. Niitä kirjattiin viime viikolta 35, kun viikkoa aiemmin luku oli 30.

Kotihälytystehtävien määrän ennustetaan kasvavan tulevilla viikoilla uusien rajoitteiden myötä.

– Tämän ja tulevien viikkojen tehtävämäärien, etenkin kotihälytystehtävien, ennustetaan kasvavan, kun ravintolat sulkevat ovensa. Myös nuorten liikehdinnässä odotetaan tapahtuvan kasvua, kun koulut siirtyvät etäopetukseen, arvioi Ojala.

Tikkurilan asema, kauppakeskus Dixi sekä Myyrmäen ja Martinlaakson rautatieasemat jatkavat poliisin erityistarkkailun kohteena myös tällä viikolla.

Viikonloppuna Tikkurilan asemalla kokoontui poliisin mukaan selvästi vähemmän nuoria kuin aiempina viikonloppuina ja myös häiritsevää käytöstä oli nyt selvästi aiempaa vähemmän. Nuorison aiheuttamia isoja häiriöitä ei havaittu muuallakaan Vantaalla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut