Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polkupyöräilyn suosio räjähti koronan myötä – sipoolaisyritys toivoo yhteistyötä kunnan kanssa reittiverkoston saamiseksi metsiin

Yritys: Edventures-pyöräfirman yrittäjät kertovat lähimatkailun ja luontoliikunnan lisääntyneen suosion näkyvän pyöräkaupan vilkastumisena myös Sipoossa. Kulkimia löytyy joka lähtöön.

Jos koronapandemia onkin pannut pienet yritykset polvilleen, on myös poikkeuksia. Yksi niistä on Nikkilän Isolla Kylätiellä liiketilan avannut Edventures, jota pyörittää harrastuksesta ammatin tehnyt kolmikko Jani Savolainen, Joel Savolainen ja Joonas Ollila.

– Korona on räjäyttänyt kysynnän. Polkupyöriä ja niiden varaosia myydään nyt niin paljon, että toimituksilla on vaikeuksia pysyä tilausten perässä, yrittäjät kertovat.

He perustivat yrityksensä vuonna 2017 ja se toimi aiemmin Nikkilän Sommarnäsintieltä käsin. Alkuun liiketoiminta käsitti lähinnä sähköpyörien vuokrausta ja pyöräsafareita, joita järjestettiin tilauksesta yleensä Sipookorvessa. Molemmat ovat valikoimissa edelleen ja entistä vahvemmin.

– Tavoitteemme on päästä tekemään yhteistyötä Sipoon kunnan kanssa ja saada Sipoon metsiin erillisiä pyöräreittejä. Se olisi kaikkien etu, etteivät pyöräilijät ja sauvakävelijät kulkisi tuolla samoilla poluilla ja pururadoilla, koska maastopyörillä ajetaan usein aika kovaa, yrittäjät suunnittelevat.

Liiketilansa Nikkilän kylänraitilla he avasivat lokakuussa. Siellä yritys paitsi vuokraa ja myy polkupyöriä, sähköisiä ja tavallisia, myös huoltaa niitä. Edventuresin valikoiman hulppein kuljin on tällä hetkellä 6 600 euroa maksava sähköpyörä, mutta huoltoon saa viedä millaisen mummonmankelin haluaa.

– Kaikki asiakkaiden pyörät huolletaan, joten yhtään ei tarvitse ujostella. Huolto tehdään perusteellisesti pyörän pesua myöten ja se maksaa neljästäkymmenestä eurosta ylöspäin, yrittäjät kertovat.

Ja vaikka ulkona vielä pakkanen paukkuu ja lunta tupruttaa, on yrittäjien mukaan nyt hyvä hetki varata aika polkupyörän keväthuollolle. Varauskalenteri täyttyy vauhdilla heti, kun pyöräilykelit ovat käsillä.

– Koronatilanteen vuoksi pidämme ovet toistaiseksi kiinni, mutta palvelemme sopimuksesta myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Pyöräilyn suosion kasvu alkoi jo ennen koronaa. Yrittäjät arvioivat sen olevan suoraa seurausta lähimatkailun ja luontoliikunnan suosion lisääntymisestä. Lisäksi sähköpyörät ovat mahdollistaneet sen, että rapakuntoiset tai liikuntarajoitteisetkin ihmiset pääsevät pyöräilemään pitkiä matkoja tiellä ja maastossa.

– Pyörä on aidosti varteenotettava kulkuväline. Sähköpyörällä voi jokainen ajaa kymmeniä kilometrejä rasittumatta tai rasittumalla juuri haluamassaan määrin.

Lisätietoa: edventures.fi