Sunnuntaina pääsee nauttimaan konserttielämyksestä kotisohvalta – Lilla Villan toteuttaa ilmaiskeikan YouTubessa

Kulttuuri: Hetkeen emme lähde minnekään -konsertissa viulisti Antti Tikkanen tulkitsee runoutta ja sooloviululle sävellettyjä virtuoosikappaleita Lilla Villanin YouTube-kanavalla.

Viulisti Antti Tikkanen konsertoi sunnuntaina Lilla Villanissa. Yleisö pääsee seuraamaan esitystä verkossa. Lilla Villan

Kulttuuritalo Lilla Villan esittää YouTube-kanavallaan viulisti Antti Tikkasen konsertin suorana lähetyksenä sunnuntaina 14. maaliskuuta kello 16. Konsertti on katsottavissa viikon ajan. Se on maksuton, mutta halutessaan katsojat voivat tukea kulttuuritaloa ja taiteilijaa 15 euron kannatuslipulla tai viiden euron tippilipulla osoitteessa www.matkastudio.fi/mall_of_matkastudio/tuote-osasto/konserttiliput/.

Antti Tikkasen konsertti on viulismia ja runoutta yhdistelevä poikkitaiteellinen elämys.

– Nämä konsertit on mahdollistanut Svenska kulturfonden, joka myönsi Lilla Villanille korona-avustuksen joulukuussa 2020. Avustus on ollut ehdoton edellytys, että kykenemme tässä ajassa edes striimaamaan konsertteja. Nyt kaikki esitystoiminta on keskeytetty ainakin huhtikuun loppuun asti, toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen kertoo tiedotteessa.

Hetkeen emme lähde minnekään -esityksessä viulisti Antti Tikkanen tulkitsee runoutta ja sooloviululle sävellettyjä virtuoosikappaleita kokonaisuutena, joka johdattaa yleisön matkalle ihmisyyteen. Konsertti on kantaesitetty Sibeliuksen kotimuseossa Hämeenlinnassa toukokuussa 2019. Lilla Villanista striimattava konsertti on seitsemäs esityskerta.

– En tiedä ajankohtaisempaa nimeä tälle konsertille, Antti Tikkanen toteaa tiedotteessa.

– Koronavuosi on ollut kovin, kovin hiljainen. Onneksi yhtäkään konserttia ei ole varsinaisesti peruttu, vaan ne on ainoastaan siirretty tulevaisuuteen. Siltä osin tulevaisuus näyttää valoisalta, kunhan epidemia on saatu hallintaan ja konsertteja ja festivaaleja kyetään jälleen järjestämään. Kuten Martti Vuorinen Amatöörit -novellissaan kirjoittaa, että ”hetkeen emme lähde minnekään. Ja sitten lähdemme.”

Esityksen runoista suurin osa sekä kaikki käännökset ovat lauluntekijä ja musiikkituottaja Martti Vuorisen kynästä. Konsertissa on mahdollisuus kuulla mm. Arvo Pärtin, Jean Sibeliuksen, Einar Englundin, Olli Mustosen ja György Kurtagin teoksia viululle.

En tiedä ajankohtaisempaa nimeä tälle konsertille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut