Huippusarjoista tuttu ohjaaja luotsaa Sipoon teatterin uutuusnäytelmän – luvassa 15 esitystä kesällä

Teatteri: Valmistelut ovat pitkällä, mutta korona luo epävarmuutta. Ohjaajan palkka juoksee ja harrastajat pohtivat harjoittelemisen mielekkyyttä.

Sipoon teatterissa valmistelut kesällä nähtävään musiikkinäytelmään ovat hyvässä vauhdissa. Miespääosaroolin valintaa lukuun ottamatta roolitus on valmis.

–  Jos sä tahdot niin on kesänäytelmäksi sopiva musiikki/häänäytelmä. Laulutaito asettaa haasteita roolitukseen, kuvailee Timo Rope, Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry:n Sipoon Teatterin johtokunnan puheenjohtaja.

Teatteri haki helmikuun puolessavälissä Facebook-sivuillaan paria laulutaitoista näyttelijää miesrooleihin. Vaihtoehdot ovat jo tiedossa.

Teatterin kotipesä on vaihdellut. Esityksiä on nähty paljon Söderkullan mailla. Viime kesänä Joensuun tilalla olisi pitänyt pyöriä hiljattain edesmenneen Sinikka Nopolan Eila, Rampe ja huonot keenit, mutta koronavirusajan rajoitukset peruuttivat esitykset.

Joensuun tilan on tarkoitus taas toimia tämän kesän estradina, mutta epävarmuus vallitsee yhä. Koronatilanteen vaikuttamana esityspäivämääriä ei ole voitu lyödä lukkoon.

– Esityksiä tulee olemaan noin 15 välillä heinäkuun puoliväli – elokuun puoliväli.

Lavalle lähteminen askarruttaa, kun ei ole tietoa, kannattaako harjoitteleminen.

Kulttuuri- ja tapahtuma-alalle korona-aika on ollut haasteellista.

– Valmistaudumme kesään isoilla kysymysmerkeillä. Korona hankaloittaa monia asioita, Rope toteaa.

Epätietoisuus tulevaisuuden näkymistä heijastuu myös motivaatioon. Lavalle lähteminen askarruttaa, kun ei ole tietoa, kannattaako harjoitteleminen.

Virustilanne raapii myös kustannuspuolta. Suurin osa teatterin toiminnasta järjestetään vapaaehtoisvoimin. Osa toiminnasta on vakiintunutta, palkatun ohjaajan vetämää näyttämölle tähtäävää toimintaa.

Ammattilaisohjaajaan on aina satsattu.

– Filosofiamme perustuu hyvään tekemiseen ja hyviin näyttelijöihin.

Sipoon teatterin ohjaajan tuolissa ovat useankin kerran istuneet muun muassa teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Joel Elstelä ja näyttelijä, ohjaaja Anu Hälvä Sallinen.

Tämän kesän näytelmän ohjaa näyttelijä-ohjaaja Juha Svahn, joka on nähty tv:ssä, muun muassa Salatuissa Elämissä, Taivaan tulissa ja Sykkeessä ja esimerkiksi elokuvissa Rakkauden rasvaprosentti ja Hylätyt talot, autiot pihat.

– Ammattilaisohjaajan palkka juoksee joka tapauksessa, Rope sanoo.

Rope kertoo puvustamon olevan kohtuullisen iso, ja että rekvisiittaa saadaan hankittua eri väyliä pitkin.

Korona-ajan sanelemana myös maaliskuulle alkavaksi kaavailtu Noora Karman ja teatterin yhteinen interaktiivinen Mielisairaala-Show on siirretty syksyyn.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut