Mielipide: Söderkullaan tarvitaan kunnollinen ja hoidettu koira-aitaus sekä isoille että pienille koirille

Kirjoittaja peräänkuuluttaa Söderkullan koirille mahdollisuutta vapaaseen leikkiin koira-aitauksissa. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Muutin Söderkullaan 2018 mukanani kaksi pientä koiraa, joista vanhempi nukkui pois viime elokuussa. Alkuinnostukseni ihanista metsäpoluista alkoi hiipua, kun havaitsin, miten valtavasti alueella on koiria.

Koska koirani olivat tottuneet edellisellä asuinalueellani viettämään aikaa koirakavereiden kanssa läheisessä, pienten koirien aitauksessa, niin uudella alueella oli ulkoiltava hihnassa.

Kävely vain hihnassa ja vastaantulevien koirien paljous alkoi hermostuttaa nuorta koiraani ja aloin etsiä alueelta koira-aitausta. Sellainen löytyikin läheltä terveysasemaa, mutta paikka ei sovellu pikkukoirille, sillä aitauksen alta mahtuu karkaamaan tielle, jossa on vilkas liikenne. Muutoinkin alue on huonosti hoidettu, louhikkoinen ja soveltuu vain isojen koirien ulkoiluun.

Koirat ovat luonnostaan sosiaalisia ja tarvitsevat leikkikavereita. Hihna on este vapaalle leikille ja rajoittaa muutoinkin rakentavien suhteiden muodostumista.

Niinpä esitän, että Söderkullaan perustetaan kunnollinen, hoidettu koira-aitaus sekä isoille että pienille koiraroduille.

Kuntavaalien lähestyessä, jokainen puolue voisi nyt puhaltaa yhteen hiileen ja puoltaa ihmisten ja lemmikkien kohtaamispaikan rakentamista Söderkullaan.

Tosin alue on laaja, joten aitauksia tarvittaisiin useampiakin. Yhdestä voitaisiin kuitenkin aloittaa!

Kirjoittaja on Mirjami Parant, söderkullalainen kirjailija ja terapeutti

Lue myös: Söderkulla on saamassa uuden koirapuiston

Lue myös: Koirapuistot joutuivat koronaleikkuriin

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut