Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukkulabussi Sipoonkorpeen ajaa ensimmäisen vuoronsa 29.3. – tässä ovat hinnat, pysäkit ja aikataulut

Sipoonkorpea kiertää 29.3. alkaen marraskuulle sipoolaisen Kuljetusyhtiö Packalén Busin operoima reittiliikenne eli sukkulabussi. Hop-On Hop-Off-linjaksi ristityn sukkulabussin avulla retkeilijät pääsevät aiempaa helpommin Sipoonkorpeen julkisella liikenteellä. Sipoonkorven kierroksen lisäksi reitti koukkaa Tikkurilan aseman ja Nikkilän keskustan kautta.

Sipoonkorven Hop-On Hop-Off -linja ajaa ensimmäisen vuoronsa maanantaina 29.3.2021 pandemiatilanteen salliessa, tiedottaa Sipoon kunta.

Alkuun vuoroja ajetaan pääsiäisviikolla ja pääosin viikonloppuisin, mutta kesää kohti ajoja on tulossa enemmän. Ajantasaiset aikataulut ja hinnastot löytyvät Visit Sipoon, Visit Vantaan, Vantaan kaupungin ja Packalén Busin kotisivulta.

Sipoon kunnan elinkeinopäällikkö Elina Duréault on uudesta palvelusta innoissaan.

– Tämä on hieno kokeilu, jonka toivon lähtevän lentoon. Lähimatkailu luontoon on ollut nosteessa, joten tämä kokeilu todella tukee trendiä. Bussilla matkustaminen on myös ekologisuutensa puolesta hieno juttu, jonka toivotaan vähentävän pysäköintiä tien varsilla. Nikkilästä pääsee bussilla nyt ensimmäistä kertaa Sipoonkorpeen, Duréault iloitsee tiedotteessa.

Myös Vantaalla ollaan innostuneita uudesta yhteistyöstä. Kuusijärven kehittäminen on yksi Vantaan strategisia kärkihankkeita ja Vantaan kaupungissa on tunnistettu joukkoliikenneyhteyden tarve alueelle.

Tämä on hieno kokeilu, jonka toivon lähtevän lentoon.

– Kuusijärven ulkoilualue on joulukuussa 2019 valmistuneen ja Vanhan Porvoontien ylittävän Sudentassu-sillan myötä yksi portti Sipoonkorven kansallispuistoon. Kuusijärvelle vain on ollut vaikea päästä Tikkurilan suunnalta ilman omaa autoa ja parkkipaikkakin on usein täynnä. Säännöllinen reittiliikenne on vastaus tähän ongelmaan. Kokeilu tukee hyvin myös kaupungin tavoitetta edistää kestävää liikkumista, Vantaan kaupungin matkailusuunnittelija Mari Virtanen kommentoi tiedotteessa.

Sipoonkorven kansallispuistossa vieraili vuoden 2020 aikana 204 000 kävijää. Niin Sipoossa kuin Vantaallakin on havaittu, että Sipoonkorven kansallispuisto on ollut helposti saavutettavissa vain sellaisille kävijöille, joilla on auto käytettävissään.

Nyt avattavan bussilinjan tarkoituksena on mahdollistaa pääsy helposti kansallispuistoon yhä useammalle kävijälle. Retkeilijät voivat nousta kyytiin tai pois kyydistä Tikkurilasta ja Nikkilästä tai reitin jokaiselta 12 pysäkiltä.

Linjaa ajavan bussiyhtiön toimitusjohtaja Rune Packalèn on hänkin iloinen uudesta palvelusta.

– Olemme valtavan innoissamme, että pääsemme toteuttamaan tätä kokeilua. Meille luonto on aina ollut lähellä sydäntämme, joten on hienoa, että pääsemme tarjoamaan unohtumattomia luontokokemuksia Sipoonkorvessa myös muille, Rune Packalén sanoo tiedotteessa.

Packalén on RKP:n sitoutumaton kuntavaaliehdokas.

Sukkulabussin aloitus riippuu vielä koronatilanteessa. Jos ja kun ajot alkavat, matkustajapaikkojen rajoittamisessa noudatetaan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Bussissa käsidesiä on asiakkaiden käytettävissä ja lisäksi matkustajilta toivotaan hengityssuojainten käyttöä.

Kertalippu sukkulabussiin maksaa aikuisilta 4,5 euroa ja 4–12-vuotiailta lapsilta 2,5 euroa. Perhelipun saa 12 eurolla. Päivälippujen hinnat ovat aikuisilta kahdeksan euroa ja lapsilta neljä euroa.

Maksu suoritetaan kuljettajalle kortilla tai käteisellä.