Yksityisteiden parannuksiin on nyt rahaa tarjolla tiekunnille – esimerkiksi silta- ja routavaurioiden hankkeisiin kannattaa nyt hakea valtion rahaa

Valtion rahaa riittää nyt jaettavaksi. Syväojan puusilta korjattiin viime vuonna Ely-keskuksen ja yksityisten maanomistajien tiekunnan rahoittamana. Porvoontien ja Syvänojantien risteyksessä oli asianmukainen ilmoitus katkenneesta tieyhteydestä ja siltatyöstä. arkisto/Tanja Kuisma

Yksityisteiden tiekuntien kannattaa nyt hakea avustusta teidensä perusparannushankkeisiin, sillä valtion avustusrahaa on tänä vuonna hyvin tarjolla.

Uudenmaan ELY-kesku sai 1,7 miljoonaa euroa yksityisteiden parantamishankkeisiin tälle vuodelle. Sitä voi saada ensisijaisesti rakenteiden kantavuuden ja liikenneturvallisuuden parantamiseen, ei kunnossapitoon kuten ojitukseen, lanaamiseen ja niittoon.

Avustus on tiehankkeissa 50 prosenttia ja siltahankkeissa 75 prosenttia hankkeen kuluista. Käytännössä alle 10 000 euron hankkeita avustetaan harvoin.

Avustuksia kohdennetaan etenkin kriittisiin parantamiseen kuten siltaremontteihin, tulva- ja routavaurioiden korjaamiseen.

Tutustu ensin ohjeistukseen osoitteessa: https://www.ely-keskus.fi/yksityistieavustukset

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut