Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskipakko lasten vanhemmille Sipoon päiväkodeissa

Sipoossa edellytetään huoltajia käyttämään kasvomaskia, jos he tulevat päiväkotiin sisälle. Maskin käyttö koskee nyt huoltajia aina, kun he oleskelevat varhaiskasvatuksen tiloissa esimerkiksi lasta viedessä tai hakiessa, kunta tiedottaa.

– Käyttämällä kasvomaskia suojelet itseäsi ja muita. Ohjeistuksen taustalla on myös se, että henkilökuntamme pysyisi terveenä, eikä joutuisi jäämään pois töistä altistuksen tai sairastumisen vuoksi. Työntekijämme joutuvat jäämään pois töistä pienimmästäkin koronavirukseen viittaavasta oireesta, kunta muistuttaa.

Jos oma maski unohtuu, kertakäyttömaskin saa käyttöön päiväkodin eteistiloista. Päiväkotien eteistiloihin tuodaan kasvomaskeja esille.

– Käytäthän kasvomaskia vaikka vain piipahtaisit sisätiloissa pienen hetken ajan, kunta ohjeistaa.

– Jos et voi käyttää kasvomaskia terveydellisestä syystä, pyydämme ettet tule ollenkaan päiväkotiin sisälle. Ota silloin yhteys henkilökuntaan, jotta voimme yhdessä suunnitella lapsen haku- ja tuomistilanteet.