Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoo asetti maskipakon koulukuljetuksiin – "Kuljettaja voi tarvittaessa huomauttaa maskittomuudesta oppilaalle"

Niiden oppilaiden, jotka käyttävät Sipoon kunnan tarjoamaan koulukuljetusta, tulee jatkossa käyttää kasvomaskia.

Kunnan poikkeusolojen johtoryhmä on linjannut, että maskipakko koskee kaikkia koulukuljetusoppilaita iäistä riippumatta eli sekä ylä- että alakoululaisia.

Maskin käyttöä edellytetään niin bussi- kuin taksikuljetuksissa.

– Koulukuljetuksen kuljettaja voi huomauttaa maskittomuudesta oppilaan ikätaso huomioiden, kunta toteaa tiedotteessa.

Kunnan tiedotteen mukaan kasvomaskin käytöstä voivat poiketa ainoastaan sellaiset oppilaat, jotka eivät voi terveytensä takia käyttää maskia.

Kunta kertoo tarjoavansa maskit kaikille koulukuljetusoikeuden piirissä oleville oppilaille. Koulut organisoivat maskien tilaamisen ja informoivat maskien jaosta oppilaita ja huoltajia siten, että kaikki koulukuljetusoppilaat saavat kasvomaskeja käytettäväksi mahdollisimman pian.

Sipoon kunta tiedotti eilen torstaina, että se edellyttää huoltajilta kasvomaskin käyttöä, jos he tulevat sisään päiväkotiin. Maskin käyttö koskee nyt huoltajia aina, kun he oleskelevat varhaiskasvatuksen tiloissa esimerkiksi lasta viedessä tai hakiessa.

Lue myös: Maskipakko lasten vanhemmille Sipoon päiväkodeissa

Lue myös: Sipoon lukiot jatkavat etäopetuksessa pääsiäiseen saakka – isoa osaa koronarajoituksia jatketaan huhtikuun yli