Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoo sulkee kaksi päiväkotia koronatartunnan vuoksi – kahden ryhmän kaikki lapset ja työntekijät karanteeniin

Päiväkoti Pikkusydämen työntekijällä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Sipoon kunta. Työntekijä on ollut päiväkodissa oireettomana viime viikolla taudin tartuttavuusaikana.

Pikkusydämen kaksi ryhmää ja niiden henkilökunta on asetettu karanteeniin altistumisen takia ja heidät ohjataan koronavirustestiin. Lisäksi varotoimena koko Pikkusydämen ja samoissa tiloissa toimivan Leppätien kielikylpypäiväkodin henkilökunta testataan ja ennen testituloksia päiväkodit ovat kokonaan kiinni.

Molempien päiväkotien huoltajille on tiedotettu mahdollisesta altistumisesta, karanteeneista ja päiväkotitoiminnan keskeyttämisestä eilen (21.3.2021). Huoltajia on pyydetty pitämään lapset kotona.

Sairastuneen työntekijän tartunnan lähde on epäselvä ja tästä syystä varotoimena koko henkilökunta Pikkusydämestä ja Leppätien kielikylpypäiväkodista testataan ennen toiminnan jatkamista.

Tarkoituksena on, että muut kuin karanteeniin asetetut lapsiryhmät voisivat palata vaiheittain päiväkotiin huomisen tai keskiviikon (23.–24.3.) aikana. Tätä ennen varmistetaan, että ryhmien työntekijöiden testitulokset ovat negatiiviset koronaviruksen osalta.

Huoltajille ilmoitetaan suoraan ryhmä kerrallaan, kun paluu päiväkotiin on mahdollista. Karanteeniin asetettujen kahden ryhmän lisäksi päiväkodeissa on yhteensä kuusi muuta lapsiryhmää, jotka eivät ole altistuneet, mutta jotka ovat varotoimenpiteenä suljettuina, kunnes henkilökunnan testitulokset ovat valmistuneet.

Päiväkoti Pikkusydän sijaitsee Nikkilässä. Kaksikielinen päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 1–5-vuotiaille lapsille. Sen kanssa samoissa tiloissa toimii tänä toimintavuonna myös Leppätien kielikylpypäiväkoti, jossa on kaksi ryhmää ja jossa suomenkielisten lasten varhaiskasvatus tapahtuu ruotsiksi.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse

Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä