Maaliskuussa todettu tähän mennessä jo 55 koronatartuntaa Sipoossa – pelkästään viime viikolla toista kymmentä uutta tapausta

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä. Katja Juurikko

Ulla Yliherne

Maaliskuu on ollut Sipoossa koronavirustartuntojen osalta synkkä. Tähän mennessä Sipoossa on jo todettu maaliskuun aikana jo 55 laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa.

Helmikuussa tartuntoja todettiin 47 ja tammikuussa 29.

Viime viikolla uusia tartuntoja raportoitiin todetun sipoolaisilla yhteensä 20. Pelkästään viikonlopun aikana tapauksia todettiin 12.

Kaiken kaikkiaan Sipoossa on tähän mennessä kirjattu 307 koronavirustartuntaa. Luku on koko pandemian ajalta.

Sunnuntaihin 21. maaliskuuta mennessä 13,4 prosenttia sipoolaisista oli saanut ensimmäisen annoksen koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta. Heistä 0,6 prosenttia on saanut myös jo toisen rokoteannoksen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL keskeytti AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisesti perjantaina ja myös Sipoossa rokotteen käyttö lopetettiin heti.

Sipoo on perunut kaikki tälle viikolle varatut AstraZenecan rokotusajat.

AstraZenecan rokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Poikkeavan voimakkaat oireet saattavat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta.

Hoitoon on hakeuduttava heti, jos saa voimakkaan ja jatkuvasti pahenevan päänsäryn, tai voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Vielä ei ole varmuutta siitä, että liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen ja THL:n mukaan poikkeukselliset oireet ovat erittäin harvinaisia.

Juttua muokattu 23.3. Korjattu toisen lauseen muotoilua siitä, että tartuntoja on todettu tähän mennessä maaliskuusta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut