Vanhusten hoivayksikön työntekijä sairastui koronaan – asukkaat karanteeniin ja testiin, vierailut kielletään

Noin kymmenen sipoolaisen hoivayksikkö Sateenkaaren asukasta ja muutama työntekijä on altistunut ja heidät on asetettu karanteeniin. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Nikkilässä sijaitsevan ikääntyneiden hoivayksikkö Sateenkaaren työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Kunnan tiedotteen mukaan työntekijä on ollut oireettomana töissä hoitoyksikössä viime viikolla taudin tartuttavuusaikana.

Noin kymmenen Sateenkaaren asukasta ja muutama työntekijä on altistunut ja heidät on asetettu karanteeniin. Karanteenissa olevat asukkaat ovat karanteenissa omissa huoneissaan ja asukkaiden läheisille on tiedotettu asiasta.

Kunnan mukaan sairastuneen työntekijän tartunnan lähde on epäselvä, ja tästä syystä varotoimena koko henkilökunta testataan. Myös karanteenissa olevat asukkaat testataan.

Tilanteen takia Sateenkaaressa on otettu käyttöön tilapäinen vierailukielto, mikä tarkoittaa sitä, että osastolle ei pääse ollenkaan läheisiä vierailemaan. Kunnan mukaan vierailukiellon tarvetta arvioidaan uudelleen, kun altistuneiden karanteeniaika päättyy.

– Saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden asukkaiden omaisten vierailut pyritään mahdollistamaan tilannekohtaisesti myös vierailukiellon aikana, mutta tällöin vierailusta tulee sopia etukäteen henkilökunnan kanssa, kunnasta kerrotaan.

Kunta kertoo tiedotteessaan, että kaikki Sateenkaaren asukkaat ovat ehtineet saada ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen, ja myös työntekijöistä lähes kaikki on rokotettu kertaalleen.

– Työntekijät käyttävät työssään aina kasvomaskia Sateenkaaressa samoin kuin muissakin kunnan hoivayksiköissä, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös: Sipoo sulkee kaksi päiväkotia koronatartunnan vuoksi – kahden ryhmän kaikki lapset ja työntekijät karanteeniin

Lue myös: Maaliskuussa todettu tähän mennessä jo 55 koronatartuntaa Sipoossa – pelkästään viime viikolla toista kymmentä uutta tapausta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut