Hallitus esittää: Ravintolasulkua vielä toiset kolme viikkoa

Sulku koskee niin juoma- kuin ruokapaikkojakin. Kuvituskuva. Kimmo Seppälä

Minna Harmaala

Ravintoloiden sulku on jatkumassa vielä toiset kolme viikkoa. Hallitus antoi tänään tiistaina eduskunnalle esityksen, jonka mukaan ravintolasulkua jatkettaisiin 18. huhtikuuta saakka.

– Tautitilanne on edelleen niin vakava, että joudumme jatkamaan ravintoloiden sulkua. Tämä on yksi niistä välttämättömistä toimista, joiden avulla hillitsemme epidemian leviämistä ja painamme tartuntojen määrää alaspäin, kommentoi sulkua työministeri Tuula Haatainen hallituksen tiedotteessa.

Sulun on tarkoitus olla samanlainen kuin nyt meneillään oleva, joka on voimassa 28. maaliskuuta asti. Tällä hetkellä ravintolat ovat suljettuina asiakkailta leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa. Noutoruoan myyminen on sallittua eikä sulku koske yleisöltä muutenkin suljettuja ravitsemisliikkeitä, kuten henkilöstöravintoloita ja vanhainkotien ruokaloita.

Sulun ulkopuolella ovat vain Pohjois-Karjala, Keski-Pohjanmaa, Kainuu ja Pohjois-Savo.

Hallitus lupaa, että kustannukset korvataan ravintoloille.

Sulkutilan jälkeen kaikkien ravitsemisliikkeiden on noudatettava rajoituksia, jotka on säädetty tartuntatautilaissa ja sen nojalla. Sen perusteella voitaisiin säätää tiukempia rajoituksia ravitsemisliikkeiden aukiololle, anniskeluajoille sekä asiakaspaikkamäärille.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut