Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vielä ehdit lahjoittaa kukkakimpun ikäihmisten iloksi – kukat jaetaan Sipoossa 23 vanhusyksikön kesken

Sipoolaisilla on mahdollisuus jakaa hyvää mieltä ikäihmisille näin pääsiäisen alla.

Kuntalaiset voivat käydä ostamassa 15 euron arvoisen kukkakimpun Nikkilän keskustassa sijaitsevasta Misis Florasta viimeistään perjantaina 26. maaliskuuta. Kukkakimput toimitetaan pääsiäisviikolla Sipoon alueella palvelutaloissa asuville ikäihmisille Sipoon suomalaisen seurakunnan diakoniatyön kautta.

Jokaisesta ostetusta kimpusta tilitetään viisi euroa Yhteisvastuukeräykselle.

Tempauksessa on mukana myös Söderkullan kukkakauppa Floranita, joka on kuitenkin tällä hetkellä suljettuna koronavirustartunnan takia.

– Meillä Sipoossa tällaisia keräyksiä on ollut aikaisemmin kunnan toimesta, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun seurakunta järjestää sen osana Yhteisvastuukeräystä, keräyksen puuhanaisena toimiva diakoni Riitta Vanhala sanoo.

Hän kertoo saaneensa idean alunperin Helsingin Roihuvuoren seurakunnasta, joka oli toteuttanut vastaavanlaisen keräyksen ikäihmisten iloksi.

– Minusta idea oli huippuhieno. Tässä yhdistyy monta asiaa; kukkien kautta jaettava ilo ja osallistuminen yhteiseen hyvään. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan talousahdingossa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla, Vanhala kertoo.

Yrittäjä Heli Palomäki kertoo, että alkuviikkoon mennessä kimppulahjoituksia oli tehty Misis Floran kautta noin pari kymmentä. Riitta Vanhalaa määrä ilahduttaa, mutta toiveissa on, että viimeisten päivien aikana lahjoituksia saataisiin vielä lisää.

– Meillä on yhteensä 23 yksikköä, joista yksi on kotihoito, jonne kukkia on tarkoitus viedä. Jos siis kimppuja saataisiin noin 50, niitä riittäisi jaettavaksi muuallekin kuin yhteisiin tiloihin, Vanhala laskee.