Tunnistatko kahdeksan paikkaa Nikkilästä? Kyläsuunnistuksessa bongaillaan rasteja eri puolilta kylän keskustaa

Nuoret: Kyläsuunnistuksessa bongaillaan rasteja eri puolilta Nikkilän keskustaa.

Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Saska Sarnikorpi, erityisnuorisotyöntekijät Milla-Emilia Mäkelä ja Noora Huovinen kertovat, että kyläsuunnistukseen ei tarvita muuta kuin muistiinpanovälineet, kuten kännykkä ja iloista mieltä. Crista Lassfolk-Feodoroff

Ulla Yliherne

– Etäkoulun myötä monen yläkoululaisen ja lukiolaisen sosiaaliset kontaktit ovat nyt hyvin vähissä. Mietimme, mitä sellaista kivaa voisimme nuorisopalveluissa järjestää, joka saisi nuoria liikkeelle sen sijaan, että he jäisivät sängynpohjalle ja jättäisivät ulkoilemisen kokonaan, Sipoon nuorisopalvelujen erityisnuorisotyöntekijä Milla-Emilia Mäkelä kertoo.

Syntyi kyläsuunnistus, jonka parissa pääsee ulkoilemaan Nikkilässä seuraavien viikkojen aikana.

– Aloitamme Nikkilästä, mutta myös Söderkullaan on jo tekeillä oma kyläsuunnistus. Se on valmis suunnistettavaksi todennäköisesti parin viikon päästä, ehkä jo aikaisemminkin, Mäkelä sanoo.

Nikkilässä suunnistettavia rasteja on kahdeksan. Jokaisesta kohteesta on julkaistu vihjeeksi valokuva, joka kertoo missä rasti sijaitsee. Vihjekuvat löytyvät sekä kunnan verkkosivuilta että Instagramista käyttäjän nuorisipoo tililtä.

– Rastit on sijoitettu sellaisiin paikkoihin, joissa nuoret liikkuvat normaalisti. Jos itse ei tunnista kaikkia kohteita, joku kavereista tunnistaa varmasti, Mäkelä uskoo.

– Rastit sijaitsevat noin kilometrin säteellä toisistaan, joten ne on helppo kiertää kävellen. Sillä ei ole väliä, missä järjestyksessä kohteissa vierailee.

Jos itse ei tunnista kaikkia kohteita, joku kavereista tunnistaa varmasti.

Jokaiselta rastilta löytyy kysymys. Mäkelä vihjaa kysymysten käsittelevän Sipoota, Sipoon nuorisoa, luontoa sekä lähestyvää pääsiäistä.

– Kysymykset sopivat koko perheelle aina alakoululaisista lukiolaisiin. Tässä suunnistuksessa kännykän käyttö on sallittua, joten jos vastausta ei tiedä itse, sitä voi etsiä vaikka googlettamalla, hän neuvoo.

Kaikki kyläsuunnistukseen osallistuvat palkitaan, kunhan kysymysten vastaukset on ensin lähettänyt yksityisviestillä Instagramiin nuorisipoo-käyttäjälle.

Vastaukset tulee lähettää viimeistään maanantaina 5. huhtikuuta. Palkinnon voi noutaa nuorisotalo Nuorkalta keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 17–18.

Kyläsuunnistuksen yhteydessä perustettu nuorisipoo-Instagram-tili tulee Mäkelän mukaan toimimaan jatkossakin ajankohtaisten asioiden tiedotuskanavana Sipoon nuorille.

– Sipoon nuorisotiloillahan on jo olemassa omat Insta-tilit, mutta tämä tili on yleisempi. Jaamme tätä kautta tietoa esimerkiksi retkistä, leireistä ja muista kaikille nuorille tarkoitetuista asioista, hän kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut