Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolainen Senja Koskinen tähtää liigan huippumaalivahdiksi – "Poikien kanssa pelaaminen opetti kovuutta ja tilannenopeutta"

Kansallisessa liigassa pelaava Espoon Honka teki vuoden mittaisen liigasopimuksen nuoren sipoolaisen kanssa. Senja Koskinen on 19-vuotias maalivahti, mutta ei ole vielä tehnyt liigadebyyttiään.

– Olen toki ollut ollut jo useasti mukana kokoonpanossa, ja valmiinakin jo menossa kentälle. Vielä ei tosin ole sitä ensimmäistä peliä ollut. Harjoituspelissä T17-maajoukkuetta vastaan tänä vuonna olen pelannut yhden puoliajan Hongan tolppien välissä. Odotan kovasti tulevaa kautta ja mahdollisuutta näyttää osaamistani. Maalivahdin hommissa vaaditaan kärsivällisyyttä ja kykyä olla koko ajan mahdollisimman valmis hommiin.

Koskinen on IF Sibbo-Vargarnan kasvatti ja haluaa panostaa nyt enemmän jalkapalloon.

– Kirjoitin ylioppilaaksi ja saan lakin nyt keväällä. Kirjoitin hyväksytysti C:n paperit. Ne kelpaavat minulle ihan hyvin. Nyt teen kouluissa opettajan sijaisuuksia ja treenaan toki paljon. Minua kiinnostaa kovasti poliisin ammatti. Poliisikorkeakouluun olisi haku syksyllä, joten siihen tähtään tosissaan.

Hän sanoo, että liigasopimus takaa hänelle hyvät harjoitusmahdollisuudet ja tietysti laadukkaan valmennuksen.

– Hongassa tausta-asiat on hoidettu hyvin ja harjoitusolosuhteet ovat parhaat mahdolliset. Nyt vain treenaan hyvin ja kehitän fysiikkaa paremmaksi. Viisi kertaa viikossa on treenit ja pari omaa salitreeniä siihen päälle. On hienoa, että Honka antaa nuorille mahdollisuuden kehittyä.

Minua kiinnostaa kovasti poliisin ammatti.

Hongan riveihin sipoolaisneito liittyi vuonna 2016 B-junioreiden joukkueeseen.

– Siitä on noustu aina liigajoukkueen mukaan. Ensimmäiset liigamerkinnät tulivat kokoonpanon osalta kaudella 2019 kolmen ottelun verran. Viime kaudella olin liigassa varamaalivahtina viidessätoista ottelussa ja torjuin kaksi ottelua FC Honka/2:n maalilla Kakkosessa ja yhden pelin BSM-joukkueen maalilla.

Koskinen mainitsee, että peliajan lisäksi fysiikan parantaminen ja henkiset ominaisuudet vaativat vielä vahvistamista.

– Hongassa on mahtavaa jatkaa ja tavoitteena on toki saada yhä enemmän peliaikaa. Meillä on jälleen laadukas jengi koossa, ja odotukseni ovat korkealla. Meillä on huippumaalivahteja ja maalivahtivalmennus on todella innostavaa. Samalla joukkueemme yhteishenki on vahva, Koskinen sanoo.

Maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen on iloinen, että Koskisen kehitysaskeleet ovat nousujohteisia.

– Loistavat kimmoisuusominaisuudet, sekä hyvät perustekniikat auttavat häntä nousemaan yhä korkeammalle.

Koskinen on 166 senttimetriä pitkä ja pitää pelinlukua ja pomppua parhaina ominaisuuksinaan.

– Pelasin poikien kanssa ja vähän kuin vahingossa menin maaliin. Pidin hommasta todella paljon ja näin sen kuin olisin yksilöurheilija joukkueessa. Minusta on vain hyvä, että pelaa poikien kanssa, sillä silloin oppii kovuutta ja tilannenopeutta.

– Äitini Kaisa-Leena on aina ollut tuki ja turva ja olen saanut hyvää kannustusta kotoa. Se tarkoittaa ihan kaikkea, niin koulua kuin harrastuksia.