Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkoululaiset jäävät ilman kouluruokaa ensi viikolla – etäopetus jatkuu ainakin 11.4. saakka

Sipoon kunta on päättänyt jatkaa etäopetusta 11.4. saakka perusopetuksen luokka-asteilla 7.–9. ja lukioissa. Alakouluissa opetusta jatketaan lähiopetuksena.

– Epidemiatilanne on yhä vakava ja koronaviruksen on epäilty leviävän aiempaa herkemmin myös lasten ja nuorten kautta. Vaikka me haluaisimmekin palata lähiopetukseen, on epidemian hillitsemiseksi tarpeen jatkaa etäopetusta vielä, kunnanjohtaja Mikael Grannas kommentoi kunnan tiedotteessa

Sipoossa etäopetus toteutetaan siten, että oppilaan koulupäivä noudattaa lukujärjestystä etäopetusjakson aikana, jotta oppilaiden päivittäinen vuorokausirytmi säilyy samanlaisena kuin lähiopetuksessa.

Erityisen tuen, joustavan perusopetuksen ja valmistavan opetuksen oppilaiden opetus toteutetaan kuitenkin lähiopetuksena myös luokka-asteilla 7.–9.

Huoltajat ja oppilaat saavat tarkemmin tietoa etäopetuksesta Wilman kautta.

– Lounasjakelua ei valitettavasti enää ehditä järjestää ensi viikolle luokka-asteille 7.–9. eikä ensi viikolle voi tilata noutoruokapaketteja. Syynä tälle on se, että kansalliset linjaukset etäopetuksen jatkamisesta venyivät liian myöhään, kunta tiedottaa.

Pääsiäisen jälkeisellä viikolla lounasjakelu jatkuu. Lukio-opiskelijoille lounasjakelu toimii ensi viikollakin tavalliseen tapaan, koska lukion etäopetuksen jatko oli tiedossa jo aiemmin.

Muita koronavirusrajoituksia ja suosituksia kunta on päättänyt jatkaa huhtikuun loppuun saakka jo viime viikolla koronaviruksen leviämisen estämiseksi.