Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki sipoolaiset 65–69-vuotiaat voivat saada nyt AstraZenecan-rokotteen – yli 70-vuotiaita rokotetaan Pfizer-Biontechilla

Ajanvaraus AstraZenecan koronarokotteeseen avataan kaikille 65−69-vuotiaille Sipoossa – myös perusterveille, tiedottaa Sipoon kunta.

Aikoja AstraZenecan koronarokotteeseen voivat taas varata 65−69-vuotiaat 1. riskiryhmään kuuluvat. Ajanvaraus on avattu heille tänään maanantaina 29. maaliskuuta. Lisäksi ajanvaraus avataan AstraZenecan rokotteeseen uutena myös perusterveille ja 2. riskiryhmään kuuluville 65−69-vuotiaille huomenna tiistaina.

THL on päättänyt, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä, sillä heillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä.

– Olemme olleet jo suoraan yhteydessä niihin 65−69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin, joiden rokotusaika peruttiin AstraZenecan käytön keskeytyksen takia, ja heille on tarjottu uutta aikaa, kunta tiedottaa.

Haittavaikutusten mahdollisuutta 65-vuotiaita nuoremmilla selvitetään vielä, joten 18−64-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset ovat vielä tauolla.

– Tarjoamme kuitenkin Pfizer-Biontechin rokotteen niille 18−64-vuotiaille riskiryhmäläisille, joiden jo aiemmin varatut ajat jouduttiin peruuttamaan keskeytyksen takia viikoilta 12 ja 13. Heihin on oltu jo suoraan yhteydessä ja tarjottu uutta aikaa, kunnasta kerrotaan.

Muilta osin 18−64-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokottaminen jatkuu viimeistään sitten, kun kaikki halukkaat ikääntyneet (yli 70-vuotiaat) ovat rokotteensa saaneet. Yli 70-vuotiaita rokotetaan Pfizer-Biontechin rokotteella ja valtakunnallisen rokotusjärjestyksen mukaan ikääntyneet tulee rokottaa ensin.

Rokotusaika kannattaa varata ensisijaisesti internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15. Puhelinajanvarauksessa on ollut ajoittain ruuhkaa. Varaathan ajan verkkopalvelussa, jos se vain on mahdollista.