Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi määrää kaikki liikuntatilat suljettavaksi Uudellamaalla ja laajalti muuallakin torstaista lähtien

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on määräämässä muun muassa liikuntatiloja suljettavaksi Uudenmaalla ja laajasti myös muualla.

Tilat suljetaan kokonaan torstaista eli huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien kahdeksi viikoksi.

Avi valmistelee päätöstä, jolla urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Päätös julkistetaan keskiviikkona ja se perustuu tartuntatautilain viime sunnuntaina hyväksyttyyn muutokseen, jossa poistettiin mahdollisuus pitää avoinna enintään kymmenen asiakkaan käytössä olevia tiloja.

– Lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että uuden päätöksemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna, sanoo aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Nikusen mukaan avissa ymmärretään päätöksen nopean voimaantulon haasteet muun muassa liikunta-alan toimijoille.

– Epidemiatilanteen vuoksi meidän on kuitenkin tehtävä päätös heti kun se on lain perusteella mahdollista.

Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea:

- Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

- Yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

- Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

- Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.

- Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

- Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, avi tiedottaa.

Yläkoulujen sulku jatkuu ja oppilaat pysyvät etäopetuksessa 11. huhtikuuta asti Uudellamaalla, Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä.