Maaliskuu oli ennätyssynkkä –  Sipoossa todettiin lähes 80 uutta koronatartuntaa

THL muistuttaa, että koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu tai laulaa. Siksi kasvomaskin käyttö on tarpeellista. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Päättynyt maaliskuu oli Sipoossa erityisen synkkä uusien koronavirustartuntojen osalta. Sipoossa todettiin maaliskuussa yhteensä 77 tartuntatapausta.

Määrä on suurempi kuin kertaakaan viimeisen puolen vuoden aikana. Helmikuussa 2021 sipoolaisilla todettiin yhteensä 47 koronavirustartuntaa kun tammikuussa niitä oli 29.

Joulukuussa 2020 tartuntoja kirjattiin 27. Marraskuussa uusia tartuntoja todettiin 43:lla sipoolaisella kun lokakuussa tapauksia kirjattiin 16 kappaletta.

Samanaikaisesti rokotukset koronaa vastaan jatkuvat.

Maaliskuun viimeiseen päivään mennessä 16,8 prosenttia sipoolaisista oli saanut ensimmäisen annoksen koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta. Toisen rokoteannoksen heistä on saanut 0,7 prosenttia.

Kuun alussa rokotettuja sipoolaisia oli 7,3 prosenttia.

Sipoon kunta tiedotti alkuviikosta jatkavansa koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella. Päätös tehtiin sen jälkeen kun THL oli ilmoittanut, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä, sillä heillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä.

Näin ollen aikoja AstraZenecan rokotukseen voivat varata kaikki 65–69-vuotiaat, myös perusterveet, sipoolaiset.

Haittavaikutusten mahdollisuutta 65-vuotiaita nuoremmilla selvitetään vielä, joten 18−64-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset ovat vielä tauolla.

– Tarjoamme kuitenkin Pfizer-Biontechin rokotteen niille 18−64-vuotiaille riskiryhmäläisille, joiden jo aiemmin varatut ajat jouduttiin peruuttamaan keskeytyksen takia viikoilta 12 ja 13. Heihin on oltu jo suoraan yhteydessä ja tarjottu uutta aikaa, kunta kertoo tiedotteessa.

Rokotusaika kannattaa varata ensisijaisesti internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.

Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut