Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mats Loman organisoi sometempauksen – sipoolaiset lahjoittivat lapsiperheille 630 euroa ravintolaruokaan

Lama-ajan lapsi, sipoolaisopettaja Mats Loman luki lehdestä tempauksesta, jossa oli kerätty lapsiperheille lahjakortteja pitseriaan. Hän päätti toteuttaa saman Sipoossa. Loman teki Facebookin paikallisryhmiin päivityksen ja kutsui sipoolaiset ostamaan lahjakortteja italialaisravintola Sapori d`Italiaan.

– Halusin auttaa sekä näitä ihania yrittäjiä että lapsiperheitä. Muistan itse, kuinka ravintolaruoasta karsittiin ensimmäisenä, kun olin lapsi ja lama koetteli perhettämme. Näin lapsille saadaan vähän ekstraa, Loman sanoo.

Spontaanisti aamukuudelta hän julkaisi somessa kutsunsa osallistua tempaukseen. Halukkaita lahjoittajia alkoi kertyä nopeasti ja pian päivityksen huomasi myös perhetyötä luotsaava diakoni Eea Korhonen. Hän huolehtii, että 630 euron edestä annetut lahjakortit jaetaan talousvaikeuksissa oleville lapsiperheille.

– Meillä on jo pitkä lista lapsiperheitä, jotka ovat ottaneet yhteyttä ja kertoneet myös talousvaikeuksistaan. Tämä on yksi monista tavoistamme auttaa ja on hienoa huomata, kuinka paljon Sipoossa on auttamishalua, Korhonen sanoo.

– Joskus sillä on näin suuri merkitys, kun yksi ihminen päättää tehdä jotain.

Mats Loman kertoo, ettei tempaus vaatinut häneltä paria päivitystä enempää. Nyt hän toivoo, että muutkin innostuvat tekemään vastaavaa ja jouluksi syntyisi keräys, johon osallistuisi useita sipoolaisia yrityksiä.