Eero Laukkanen on työskennellyt 30 vuotta yrittäjänä kotikunnassaan Sipoossa – nyt hän sai hienon tunnustuksen

Yritys: Sipoon Kodinkonekeskus Oy:n vuonna 1991 perustanut Eero Laukkanen sai tunnustuksena työstään Suomen Yrittäjien timanttiristin.

Vuoden sipoolaisyrittäjäksi vuonna 2001 valittu Eero Laukkanen sai viime tiistaina uuden merkittävän tunnustuksen. Sipoon Sanomat puolestaan sai kunnian olla paikalla, kun Laukkasen tytär Pia Lupunen ojensi isälleen Suomen Yrittäjien myöntämän Yrittäjän timanttiristin.

– Sinä olet tämän tunnustuksen ansainnut ja voin vain olla kiitollinen kaikesta, mitä olet esimerkilläsi opettanut, Lupunen lausui.

Eero Laukkanen otti kunnianosoituksen vastaan iloisen yllättyneenä, mutta rauhallisena. Kolmekymmentä vuotta ylä- ja alamäkiä yrittäjänä ovat tehneet tehtävänsä eikä mies helposti hätkähdä. Yrittäjyyttä hän suosittelee lämpimästi.

– Tässä saa tehdä itselleen, joten jos on työtä pelkäämätön ihminen, kannattaa ehdottomasti perustaa oma yritys, Laukkanen kannustaa.

Hänestä tuli yrittäjä vuonna 1991, kun Söderkullan vanhalta ostarilta vapautui sopiva liiketila. Eero Laukkanen teki tuolloin jo valmiiksi kodinkonekauppaa tukkurin palveluksessa. Kierreltyään aikansa hän huomasi, että tarvetta kodinkonekaupalle oli kotikunnassakin.

– Alkuun tein vaimoni kanssa ja opettelin ruotsin kielen. Aamuisin menin tukkuun, päivä palveltiin liikkeessä ja illalla käytiin asentamassa tai toimittamassa koneita asiakkaille, Laukkanen kertoo.

Paikallisuus pitää pinnalla.

Perhe kasvoi siinä samalla. Kun isänsä jalanjälkiä kulkeva Pia Lupunen oli pieni tyttö, vietti hän usein aikaansa myymälässä ja kulki kuljettajien matkassa asiakaskäynneillä.

– Kaikki kolme tytärtäni ovat viihtyneet täällä, Pia jo 17 vuotta. Lisäksi olen aina ottanut opiskelijoita ja työharjoittelijoita, niin ovat oppineet tekemään töitä ja saaneet kokea itse, mitä se on, Laukkanen kertoo.

Taustalla haastattelua seuraava työharjoittelija Sebastian Swanljung vahvistaa asian: hän on juuri pessyt lattioita ensimmäisen kerran elämässään. Nuorten opastaminen on osa yhteiskuntavastuuta, jota Laukkanen on kantanut yrittäjänä.

– Koneita on viety iltaisin ja viikonloppuisinkin, jos asiakkaalla on ollut hätätilanne. Se on näitä pienyrittäjän kilpailuvaltteja, että pystyy palvelemaan joustavasti, Laukkanen sanoo.

– Paikallisuus pitää meitä pinnalla, vaikka kilpailijoita on jatkuvasti enemmän. Ja se, että me asennamme koneet ja viemme vanhat pois.

Viimeiset parikymmentä vuotta Laukkkasilla on ollut yrityksensä varasto kotipihassaan Kalkkirannassa. Sieltä käsin palvelu pelaa myös saaristoon veneellä, kelkalla tai mönkijällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut