Sipoossa rekisteröitiin viime vuonna ennätysmäärä veneitä

Sipoossa rekisteröitiin viime vuonna ennätysmäärä moottoriveienitä. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Jyrki Hämäläinen29Ulla

Sipoossa tehtiin viime vuonna ennätysmäärä vesikulkuneuvojen eli enimmäkseen moottoriveneiden ensirekisteröintejä.

Traficomin mukaan Sipooseen rekisteröitiin vuonna 202 yhteensä 73 vesikulkuneuvoa. Määrä on yli 28 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna 2019, jolloin ensirekisteröintejä kirjattiin Sipoossa 57.

Traficom on julkaissut rekisteröintitilastoja vuodesta 2015 lähtien. Kaiken kaikkiaan näiden kuuden vuoden aikana ensirekisteröintejä on tehty Sipooseen 354.

Myös Sipoon naapurissa Porvoossa moottoriveneiden ensirekisteröinnit kasvoivat viime vuonna mukavasti. Porvooseen rekisteröitiin vuonna 2020 yhteensä 98 vesikulkuneuvoa eli 22 edellisvuotta enemmän.

Esimerkiksi vuosina 2016 ja 2017 rekisteröintejä oli 102, joka oikeutti 2017 peräti nelossijaan koko maassa. Viime vuonna Porvoon sijaluku koko maan tilastossa oli jaettu kymmenes.

Selkeä kärkikolmikko olivat Helsinki, Espoo ja Turku, mutta myös monessa sisävesikaupungissa yllettiin yli sadan vesikulkuneuvon rekisteröintiin.

Porvoossa on enemmän vesikulkuneuvoja rekisterissä kuin esimerkiksi merikaupunki Kotkassa, jossa niitä on 4 136.

Porvoon edellä tilastoissa ovat ylivoimaisena ykkösenä Helsinki ja sen jälkeen Espoo, Turku, Parainen ja niukasti Raasepori.

Sipooseen oli rekisteröity kaikkiaan 2 934 ja Loviisaan 2 421 vesikulkuneuvoa.

Vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat kaikki vähintään 5,5-metriset purje- ja moottoriveneet, vesiskootterit ja kaikki veneet, joissa valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kW eli noin 20 hevosvoimaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut