Sipoo aloittaa Nikkilän ja Söderkullan kevytväylän suunnittelun – kunta lobbaa ahkerasti ely-keskusta mukaan hankkeeseen

Sipoon kunta ilmoittaa aloittavansa kevytväylän suunnittelun Nikkilän ja Söderkullan välille. Matkan varrelle jää myös Pilvijärven risteys. Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kunta tiedottaa aloittavansa Nikkilä-Söderkulla kevyen liikenteen väylän suunnittelun jo tänä vuonna. Kunnan edustajat tapasivat ely-keskuksen edustajia viimeksi 22. maaliskuuta ja keskustelivat liikenteen ajankohtaisista asioista. Kunnan mukaan tapaamisessa oli erityisesti esillä tarve kevyen liikenteen väylälle Nikkilän ja Söderkullan välille.

Sipoon kunnan edustajat kunnanjohtaja Mikael Grannas, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman (kok.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist (r.) ilmoittivat elylle Sipoon aloittavan Nikkilä-Söderkullan kevyen liikenteen suunnittelun vielä tämän vuoden aikana.

Sipoon kunnan mukaan säännölliset tapaamiset ely-keskuksen kanssa tiehankkeista ja tiestön kunnosta näkyvät kuntalaisille konkreettisesti ensi kesänä, kun ely-keskus parantaa useiden teiden kuntoa. Sekä Martinkyläntie että Jokivarrentie päällystetään uudelleen kesällä. Lisäksi Söderkullantietä peruskorjataan ja korjauksessa myös asfalttia uusitaan.

– Juuri näiden teiden kunto ja myös monet muut hankkeet ovat olleet esillä tapaamisissamme ely-keskuksen kanssa viime vuosina. Olemme kiitollisia, että ely-keskus on kuullut kunnan viestin, tekninen johtaja Ilari Myllyvirta kiittelee kunnan tiedotteessa.

Valtuuston puheenjohtaja Heikki Vestmanin mukaan kyseessä on sipoolaisten yhteinen työvoitto.

– Olemme tehneet neljän vuoden ajan periksi antamatonta vaikuttamistyötä, jotta Sipoon pääväylät saadaan kuntoon, liikenneturvallisuutta parannettua varsinkin risteyksissä sekä kevyen liikenteen väylähankkeita eteenpäin. Nyt työ tuottaa tulosta. Kiitos kaikille sipoolaisille aktiivisuudesta, Vestman kiittää tiedotteessa.

Tiestön kunnon lisäksi esillä on ollut myös Öljytien ja Brobölentien surullisen kuuluisan risteyksen suunnittelun tilanne ja aikataulu. Vaarallisen risteyksen parannuksen suunnittelun aloittamista on aikaistettu siten, että sen suunnittelu on alkamassa tänä vuonna ja rakentaminen vaiheittain. Kunnan mukaan risteykseen on tulossa parannuksessa liikennevalot, lisäkaistoja ja järjestelyt kevyelle liikenteelle.

– On ilahduttavaa, että Söderkullantien parannus ja asfaltointi toteutetaan tänä vuonna. Samaan aikaan on suunnattoman tärkeää, että liikenneturvallisuutta parannetaan Öljytien ja Brobölentien risteyksessä ja että risteykseen tullaan rakentamaan myös alikulku kevyelle liikenteelle, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist iloitsee tiedotteessa.

Lue lisää: Uutta asfalttia neljälle tielle Sipoossa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut