Sipoo siirtää yläkoululaiset ja lukiolaiset vuorotteluopetukseen – vaihto tehdään viikoittain

Sipoon yläkoululaiset siirtyvät vuoroviikoittain lähiopetukseen. Kuvituskuva. Arkisto/ Anton Soinne

Sipoon kunta tiedottaa, että perusopetuksen luokka-asteilla 7.–9. ja lukioissa siirrytään etäopetuksesta vuorotteluopetukseen, eli vuorottelemaan lähi- ja etäopetusta.

Yläkoululaisten eli 7.–9. luokkalaisten osalta vuorotteluopetukseen siirrytään ensi maanantaista 12. huhtikuuta alkaen ja lukioissa koeviikon päätyttyä 14. huhtikuuta alkaen.

Vuorotteluopetus tarkoittaa yläkoululaisilla sitä, että yksi luokka-aste opiskelee kerrallaan lähiopetuksessa ja kaksi luokka-astetta etäopetuksessa. Vuoroa vaihdetaan viikoittain.

Kunnan tiedotteen mukaan yksittäinen oppilas opiskelee yhden viikon lähiopetuksessa ja seuraavat kaksi viikkoa etäopetuksessa.

Lukioissa lähiopetuksessa ovat vuoroviikoin ykköset ja kakkoset.

– Vaikka etäopetus on pystytty toteuttamaan laadukkaasti, tarvitsee ja kaipaa iso osa oppilaista kipeästi myös lähiopetusta oppimistulosten säilyttämiseksi. Kouluissa on myös tehty runsaasti työtä mahdollisimman terveysturvallisen oppimisympäristön luomiseksi. Vuorotteluopetuksessa tiloja pystytään Sipoossa käyttämään siten, että turvaväleistä voidaan paremmin huolehtia ja yhteisissä tiloissa säilyy väljyys, sivistysjohtaja Jukka Pietinen kertoo tiedotteessa.

Sipoossa on voimassa kasvomaskisuositus opiskelijoille ja oppilaille toisen asteen oppilaitoksissa, yläkouluissa ja peruskoulussa 6. vuosiluokalla.

Pietisen mukaan kasvomaskeja myös käytetään hyvin kattavasti Sipoossa.

Henkilöstön tulee käyttää kasvomaskia tai jos terveydellisistä syistä kasvomaskin käyttö ei ole mahdollista, käytetään suojavisiiriä tai muuta vastaavaa kasvosuojaa.

Opetuksen järjestelyjen jatkoa tarkastellaan ja arvioidaan uudelleen epidemiatilanteen perusteella säännöllisesti.

– Kunhan epidemiatilanne sen sallii, pyritään vuorotteluopetuksesta siirtymään kokonaan lähiopetukseen, kunnasta kerrotaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut