Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Suomessa palataan melko normaaliin elämään heinäkuussa – Nämä rajoitukset purettaisiin ensimmäisenä

Suomessa palataan melko normaaliin elämään viimeistään heinäkuun aikana, jos ministeriöiden valmistelema suunnitelma menee läpi, kertoo Helsingin Sanomat lähteisiinsä vedoten.

Heinäkuussakin todennäköisesti pitää silti noudattaa tarkkoja hygieniasääntöjä ja käyttää maskeja eli koronapandemiaa edeltävään normaalitilaan ei olla vielä kesällä palaamassa.

Rajoitusten purkamisen ajoitus ja järjestys ovat käsittelyssä tänään keskiviikkona illalla alkavissa hallituksen neuvotteluissa.

HS:n mukaan juhannuskin voi jo olla suhteellisen normaali, mutta isoja tilaisuuksia tuskin voi silloin vielä järjestää. Loppujen lopuksi rajoitusten purun aikataulun ratkaisee se, millainen koronatilanne kesällä on.

Ensimmäisenä on tarkoitus purkaa koulujen rajoituksia sekä muita lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoituksia. Tämän aika olisi jo toukokuussa. Esimerkiksi koulujen avaaminen ei kuitenkaan ole hallituksen päätösvallassa, vaan päätökset tekevät kunnat ja aluehallintoviranomaiset.

Myös harraste- ja liikuntatiloja avattaisiin varsin aikaisin, kenties touko-kesäkuussa.