Pitäisikö Sipoon kiirehtiä oman uimahallin rakentamista? Näin kuntavaaliehdokkaat vastasivat

Vaalikone: Kysymys uimahallin rakentamisen ajankohdasta jakaa kuntavaaliehdokkaat.

Enemmistö Sipoon Sanomien vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että Sipoon oman uimahallin rakentamista tulisi kiirehtiä. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Ulla Yliherne

Uimahallin rakentamista Sipooseen pitäisi kiirehtiä niin, että rakentaminen voidaan aloittaa tulevalla valtuustokaudella. Tätä mieltä on niukka enemmistö Sipoon Sanomien vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista.

Vaalikoneeseen vastanneista 47 prosenttia kannattaa uimahallin kiirehtimistä. Päinvastaista mieltä on 42 prosenttia vastanneista.

Vajaat 11 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa, mitä mieltä he asiasta ovat.

Sipoon kunnanhallitus käsitteli uimahallin kohtaloa viime marraskuun kokouksessaan. Silloin kunnanhallituksen enemmistö asettui kannattamaan ehdotusta, jonka mukaan Sipoon tavoitteena on saada oma uimahalli vuoteen 2030 mennessä.

Kunnanhallituksen tekemä linjaus ei ole vielä päätös uimahallin rakentamisesta, vaan ratkaisu näyttää vesiliikuntapalveluiden kehittämisen suunnan. Varsinainen rakentamispäätös tulee tehtäväksi tulevina vuosina.

Sipoon Sanomien vaalikoneeseen vastanneista puolueista eniten uimahallin rakentamisen kiirehtimisen kannalla ovat vihreät. Kysymykseen vastanneista vihreiden ehdokkaista peräti 80 prosenttia liputtaa nopeamman aikataulun puolesta.

Varsinainen rakentamispäätös tulee tehtäväksi tulevina vuosina.

– Sipoon on viimein aika saada oma uimahalli. On häpeällistä, että olemme Suomen suurin kunta ilman omaa uimahallia. Uimahalli on matalan kynnyksen liikuntapaikka ja palvelee kaikkia kuntalaisia, vihreiden Lilli Kahri perustelee kantaansa.

Myös selvä enemmistö (77%) SDP:n vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista asettuu kannattamaan kiireellisempää rakennusaikataulua.

– En ihan usko, että rakentaminen alkaisi 2024 mennessä, mutta rakentamispäätös tulee tehdä tulevalla valtuustokaudella. Tontin varmistaminen ja hankesuunnittelu tulee käynnistää pikimmiten, jotta rakentaminen voi alkaa 2024–2026 tienoilla, uimahallin rakentamisesta valtuustoaloitteen vuonna 2018 jättänyt Tapio Virtanen toteaa.

Kristillisdemokraateista kolme neljästä vastanneesta ehdokkaasta asettuu kannattamaan nopeutettua aikataulua.

Rakentamisen kiirehtimistä vastustavat argumentoivat kantaansa sillä, ettei nyt ole oikea hetki sijoittaa kunnan varoja omaan uimahalliin.

Eniten hanketta vastustavat perussuomalaisten ehdokkaat, joista 57 prosenttia ei kannata nopeutettua aikataulua.

– Tällä hetkellä kunnan olemassa olevia varoja tulee keskittää ydintehtävien hoitamiseen. Emme voi ottaa lisää velkaa. Velkahirressä roikkuva kunta ei ole itsenäinen kunta, perussuomalaisten Kirsi Toivola sanoo.

Myös enemmistö kokoomuslaisista vastustaa ajatusta nopeasta aikataulusta.

– Uimahalli ei ole sikäli perustarve, kuten koulut tai terveydenhuolto. Naapurikunnissa on hyvä uimahallitarjonta, jota kannattaa hyödyntää sillä välin, kokoomukseen loikannut Antti Skogster perustelee.

RKP:n, Liike Nytin ja Keskustan ehdokkaissa kysymys jakaa vastaajat kahtia.

– Kunnan velkaantuminen vain vauhdittuu talousarvioennusteen mukaan ja velka/asukas kasvaa parissa vuodessa 1500 eurolla asukasta kohti. Kunnan investointitahtia ja kasvuvauhtia pitää kyetä maltillistamaan, Rauno Vanhanen (kesk.) perustelee.

– Uimahallia voidaan suunnitella tulevalla valtuustokaudella, mutta rakentaa vasta seuraavalla, Kicka Lindroos (r.) sanoo.

– Kunnasta on löydyttävä muutakin tekemistä kuin kaupassa tai sairaalassa käyminen. Uimahalli on myös sosiaalinen paikka tutustua alueen asukkaisiin. Asukkaiden hyvinvointi ja alueen yritysten elinvoimaisuus on riippuvainen siitä, että kuntalaiset liikkuvat kunnan sisällä ja hyödyntävät alueen palveluita sekä yrityksiä, Jukka Kuronen (liik.) sanoo.

Vaalikone

Sipoon Sanomien vaalikone löytyy osoitteesta sipoonsanomat.fi/vaalikone

Vaalikoneessa pääsee vastaamaan 19 väittämään

Vastausten perusteella vaalikone näyttää sopivimmat ehdokkaat

Yksittäisen ehdokkaan vastauksia on myös mahdollista katsoa selaamalla ehdokaslistaa

Vaalikone näyttää niiden ehdokkaiden vastaukset, jotka ovat vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Uusien ehdokkaiden vastauksia päivitetään yhä mukaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut